Ugly Location Photo Challenge

Kaupallinen yhteistyö Olympuksen kanssa

Kahden kuukauden blogihiljaisuuden jälkeen tuntuu vähän jännittävältä olla taas takaisin. Lupauduin Olympuksen kanssa yhteistyöhön jo keväällä tietämättäni sitä, että en saa kuukauden viidakkoseikkailun jälkeen yhtäkään tekstiä ulos kesän aikana. Kun on koko ajan kiinni somessa ja yhtäkkiä pitää kuukauden tauon, takaisin palaaminen tuntuukin jotenkin ylitsepääsemättömän vaikealta. Kiinnostaako nämä hassut höpöttelyt enää ketään? Voinko julkaista vaan pelkästään kuvia? Olen kamppaillut kirjoittamisen kanssa pitkään, mutta itse kuvien ottaminen on tuntunut aina yhtä omalta ja mielenkiintoiselta. Palataan näihin tuntemuksiin myöhemmin ja tarinoidaan hetki kuvaamisesta.

Tämän yhteistyön ideana oli osittain jakaa myös vinkkejä kuvien ottamiseen. Pienen hetken ajatus minusta jakamassa kuvaustipsejä ehkä vähän hymyilytti, koska enhän minä ole mikään ammattilaiskuvaaja, mutta ehkä taas sen takia tämä olikin juuri täydellinen yhteistyö minulle, koska kuvaamisessa ei tarvi olla ammattilainen saadakseen hienoja kuvia! Välttämättä niistä f-luvuista ja ISO-arvoista ei tarvitse tietää mitään saadakseen Instagramin näyttämään siltä, että sen takana olisi ihminen, jonka voisi kuvitella tietävän kameran asetuksista kaiken. Minä en ainakaan tiedä. Minun kamerani onneksi tietää.

Olen omistanut jo pitkään Olympus PENin ja siihen 45mm 1:1.8 objektiivin. Googlasin aikoinaan, miten saada kuvista taustan sumeaksi ja siitä hetken päästä olinkin kiikuttamassa kyseistä kameraa kassahihnalle. Kamera on palvellut minua erinomaisesti ja olenkin kuvaillut sillä esimerkiksi monet sisustus-, henkilö- ja ruokakuvat.

Olympus haastoi minut Ugly Location Photo Challengeen ja tällaisena ”kierretään ne Eiran kuvauskadut kaukaa” -ihmisenä tämä oli itselleni enemmän kuin mieluisa haaste. Valitsin kaksi eri kuvauslokaatiota ja laitoin broidini(joka ei myöskään tiedä kameroista mitään) Olympuksen kamerani taakse, niin kattokaa nyt mitä kuvia, aika hienoja!

Ne ”paremmat” kuvat ovat siis otettu Olympus PEN E-PL9 -kameralla ja objektiivina toimii tosiaan se mun lemppari eli 45mm, jolla saa tehtyä tyylikkään bokeh-efektin eli blurrattua melkein koko taustan! Nopea wifi/bluetooth -yhteys siirtää kätevästi kuvat suoraan puhelimeen ja pääsenkin muokkailemaan kuvat suoraan puhelimella siirtämättä niitä ensin koneelle. Koko tämän postauksen olen siis tehnyt ilman tietokonetta!

Saran omat amatöörivinkit:

En kuvaa koskaan suoraan keskipäivän auringonvalossa (yleensä aamut ja illat parhaimpia kuvaamiselle).

45mm objektiivilla saan tehtyä nätin bokeh-efektin (jos halutaan hifistellä, niin f-luku silloin 1.8).

Sisäänrakennetulla wifillä saan siirrettyä kuvat suoraan puhelimelle ilman hermoromahdusta.

Muokkaan kuvat suoraan siis puhelimella ja siinä keskityn enemmän väreihin kuin itse ihmiseen. (Jos siis haluat tietää, miten asioita saa notkolle, olen väärä ihminen vastamaan niihin kysymyksiin.)

En stressaa liikaa kuvauslokaatioista. Kuten aikaisempi esimerkki näyttää, siinä roskakatoksen edessäkin saa napattua kivat kuvat.

Tärkein ja kliseisin vinkki, jota olen itse käyttänyt paljon: Tekemällä oppii!

Vielä lopuksi pääsen jakamaan teille huikean tarjouksen:

E-PL9-kameran ja 45mm objektiivin saa nyt pakettihintaan pelkän kameran rungon hinnalla. (Tarjouksen alennus on siispä peräti 259,90€!) Klikkaamalla tätä linkkiäpääset suoraan poimimaan tarjouksen!

Ihania kesäkuvailuja teille.

xo Sar

 

1 Comment
  • Kukka
    Posted at 13:38h, 27 heinäkuun Vastaa

    Tervetuloa takaisin!

    Ootko muuten huomannut Instagramissa sellaisen henkilön kuin ”Liz Kaeber”? Ootte tosi samannäköisiä!

    Ihanaa kesää, Sara!

Post A Comment