Kaupunki, jota on vaikea olla rakastamatta

*Kaupallinen yhteistyö kauppakeskus Valkea, Oulu

Asuin aikoinaan Oulussa välivuoden aikaan ainoastaan vuoden, mutta silti siitä kaupungista on kehkeytynyt jotenkin tosi rakas mulle itselleni. Ehkä siihen vaikuttaa myös se, että tehtiin perheen kanssa usein ”shoppailureissuja” sinne lapsuudessa, kun Tornio ja Kemi eivät siihen aikaan tarjonneet ihan kauheasti vaihtoehtoja. Luulisi, että Helsinkiin muuttaessa ei enää tulisi shoppailtua muualla niin paljon, mutta ehkä tuosta lapsuuden kaavasta onkin tullut itselleni  juurikin sellainen perinne ja teenkin paljon enemmän löytöjä muualta kuin täältä Stadista. En edes muista, milloin olisin käynyt täällä kaupoilla. Pienemmissä kaupungeissa on enemmän tunnelmaa sekä kauppakeskukset siellä ovat usein rauhallisempia, kattavampia ja etenkin viihtyisämpiä.

Muutama viikko sitten olin käymässä Oulussa moikkaamassa siskoani. Tälläkin reissulla pidimme kiireettömän hengauspäivän Valkeassa; ei siis Oulun reissua ilman Valkeaa. Se on paikka, mistä oikeastaan löytyy ihan kaikki. Tiedä sitten, onko se niin hyvä asia, koska en lähde sieltä ikinä ilman pussukkaa. Aamuisin kauppakeskuksessa on ihanan rauhallista, joten starttasimme päivämme täydellisellä brekulla. Emme katsoneet kelloa, mutta taisi siinä tulla muutama tunti istuttua. Sen jälkeen vuorossa oli kauppojen kiertelyä, joka on välillä maailman parasta terapiaa. Sanokaa, että tämä terapiamuoto on välillä ihan yleistä?😀

Valkea sijaitsee aivan Oulun ytimessä ja sen takia voisikin helposti luulla, että sinne on hankala saapua. Todellisuudessa sinne on kuitenkin helppo tulla myös omalla autolla hissimatkan päässä olevien kahden monipaikkaisen parkkihallin ansiosta.  Ilman tätä kauppakeskusta Oulussa ei olisi niin kattavia ja monipuolisia liikkeitä ja palveluita kuluttajille, joten kiitos Valkea, että piristät Oulu-päiviäni!

Päivä Valkeassa:

Aloita aamu ihanalla aamiaisella. Mikä onkaan parempi tapa aloittaa päivä, kun sen omatekemän kuivan kaurapuuron sijaan pöytään kannetaankin croissantteja ja hillojogurtteja tuoreilla marjoilla. Ja kyllä, tänään taisin just vahingossa unohtaa, että se terveellinen elämä alkoi eilen. Onpa paha. / Bacaro Doppio

Kyllä, muutaman astian voi ostaa aina ja just sen väristä neuletta sun kaapista ei tällä hetkellä löydy, joten eiks sekin oo ihan sallittua? Ja kyllä Granitissa voi käydä ilman, että sieltä kotiutuisi mitään sisustusjuttuja mukaan -ajatus osoittautuu taas tälläkin kertaa vääräksi. Se ruukku huusi mun nimeä, ettekö kuulleet? Onneksi välillä on täysin ok hemmotella itseään.❤️ / mm. Indiska, BikBok ja Granit

Kun ostaa kauniit kukat kotiin viikonlopuksi, yhtäkkiä kotona tekeekin mieli tehdä kaikki missatut vuosisiivoukset (kesä-, syksy-, joulu- ja se synttärisiivous, joka unohtui taas ihan vahingossa). Täytä myöskin hedelmäkori viikonlopuksi, niin selviät siltä karkkiähkyltä, koska ”mä otan vaan muutaman karkin” -lause ei toimi tänäkään viikonloppuna. Ja ei, enää se ei voi tulla yllätyksenä. / Sokos Herkku ja Sokos kukkapalvelu(parhaat myyjät ever!) Huomatkaa myös tämä ihana Kesäkatu!

Kutsu ystävät kylään, niin voit hyvällä omatunnolla roudata kotiin laatikollisen donitseja. Ne on tälläkin kertaa niin kauniita, joten suurin osa jää syömättä. Ensi viikolla voit siis aloittaa maanantaiaamun Pomadalla, koska oli ihan ”pakko”! / Arnolds

Myöhäinen lounas tai dinneri, koska onhan se syöminen aina niin ihanaa. / Rosso(varaa on myös valita, sillä ravintolamaailma Köökissä on seitsemän raflaa!)

Stadilaiset, jos siis roadtrippailette pohjoiseen päin, niin älkää jättäkö tätä välistä. Ja Oulu, pitäkää kauppakeskus hyvänä.😉 Nähää taas! Ihanaa viikonloppua!

xo Sar

1 Comment
  • Jp
    Posted at 02:11h, 08 huhtikuun Vastaa

    En tiiä onko toi kauppojen kiertely kovin yleinen terapia muoto mut ite käyn välil kiertemässä (oon mies) ja kyl naiselle se on ihan suotavaa välillä käydä kiertelemässä ja ostoksilla:) kiva lukia sen blogia ja kattoa ign videoita

Post A Comment