Lukiosta suoraan yrittäjäksi

*Kaupallinen yhteistyö UKKO Pro:n kanssa

En ole oikein koskaan suunnitellut elämääni eteenpäin. Lukiossa minua ehkä vähän jopa ahdisti, kun kaikilla oli tarkat suunnitelmat koskien kaikkea sitä tulevaa, mitä valkolakin jälkeen tapahtuisi. Kai minullakin piti olla – minusta tulee sitten vaikka opettaja.

Kasvatustieteiden pääsykokeista hyppäsin suoraan Miss Suomi -castingiin ja yhtäkkiä minut kruunattiinkin perintöprinsessaksi. Lidlin kassalta minut vedettiin Miss Suomeksi vielä myöhemmin ja sitten olinkin jo leikkimässä Viidakon tähtöstä ensimmäisessä tosi-tv -ohjelmassa. 19-vuotiaalle tytölle tämä kaikki tuntui hassulta unelta. Milloin tämä loppuisi? Minunhan piti olla opettaja.

Missivuoden jälkeen minulta lähti manageri, joka siis toisin sanoen tarkoitti myös sitä, että olisin itse itseni pomo. Se taas tarkoitti sitä, että mitenköhän tästä kaikesta selvitään.😀 Hinnoittelisin ja laskuttaisin kaikki työkeikkani itse. Aikatauluttaisin kalenterini sekä hoitaisin kaikki käytännön asiat. Googlasin(siis kyllä!), miten toiminimi perustetaan, mitä alv tarkoittaa ja miten laskuja tehdään. Missivuoden jälkeen kalenterini täyttyi nopeasti erilaisista työkuvioista, joten pian sainkin olla laskuttamassa ensimmäistä keikkaani. Alkutaival yrittäjyyteen oli tapahtumarikas, kutkuttava ja mielenkiintoinen, mutta siihen mahtui myös paljon alamäkiä, asioita tuli opittua kantapään kautta ja muutamat mokat muistuttavat minua vielä edelleenkin huolimattomuudestani. Onneksi minulla on silti ollut kirjanpitäjä apunani tällä seikkailulla.

Käyttämäni laskutusohjelma muuttui myöhemmin UKKO Pro:ksi ja se on käytössäni minulla vielä edelleen näin seitsemän vuoden jälkeenkin. Nykyään UKKO Pro tarjoaa myös laskutuspalvelun lisäksi automatisoidun kirjanpidon toiminimiyrittäjälle. Lisäksi heidän kauttaan on helppo perustaa oma toiminimi, jonka saa ilmaiseksi.

Asiakkaideni tiedot löytyvät käyttäjätililtäni, joka tekee laskujen lähetyksestä helpompaa. Uudet asiakkaat näppäilen sujuvasti muutamassa minuutissa. Minulla on myös paljon ulkomaalaisia asiakkaita, jolloin saan yhtä näppäintä painamalla laskun kokonaan englannin kieliseksi. Pystyn lähettämään myös kätevästi verkkolaskut UKKO Pro:n kautta. En tiedä, missä olisin ilman tätä palvelua! En ole mikään tekniikkanero koneen kanssa, joten tällainen valmis palvelu on ollut minulle suuri apu kaikkien näiden vuosien aikana.

Jos olisin sanonut opolleni yläasteella, että heti lukion jälkeen perustan oman toimiminen ja hyppään yrittäjyyteen, olisi minua ehkä vähän toppuuteltu. Olen siis itseoppinut yrittäjä, joka kamppailee vielä tänäkin päivänä kaikessa kirjanpitoon liittyvissä asioissa. Olen yrittänyt olla menettämättä hermojani, pyrkinyt parempaan kärsivällisyyteen sekä rohkenen nykyisin pyytää enemmän apua. Hiljaa hyvää tulee – se on ollut kliseisin slogani näiden toiminimivuosieni aikana, mutta samalla tsempannut minua eteenpäin.

Välillä joudun nipistämään itseäni, kun hoidan töitäni esimerkiksi Balin auringon alta. Tapahtuuko tämä kaikki todella minulle? Nykyisin myös osaan enemmän arvostaa sitä, mitä olen itse oikeasti saavuttanut. Unelmatyön, jota voin melkeinpä tehdä missä vaan. Tämä vasta hassulta unelta tuntuukin.

Seuraavaksi olen perustamassa osakeyhtiötä, mutta UKKO Pro tulee pysymään meiningissä mukana edelleen laskutuspalvelun osalta. Opettajahaaveetkin ovat kariutuneet, sillä tämä ala vei minut täysin mukanaan. Minulla on myös paljon muita unelmia urani suhteen, joista haluaisin tehdä pian totta. Olkaa rohkeita. Älkää välttämättä aina menkö sen mukaan, mitä ”kuuluisi” tehdä. Oman jutun voit löytää kulkemalla aivan jotain toista reittiä, mitä olit alunperin suunnitellut. Hyppy tuntemattomaan haastaa sinua ihmisenä eniten.

Tästä linkistä pääsee suoraan toimiminen perustamiseen https://www.ukkopro.fi/toiminimen-perustaminen/ ja tästä taas toimiminen kirjanpitoon https://www.ukkopro.fi .

Hyviä unelmahetkiä teille! Koskaan ei oo liian myöhäistä unelmille.❤️

xo Sar

1 Comment
 • Pinja Mitrovitch
  Posted at 19:03h, 28 tammikuun Vastaa

  Moi Sara,

  Kiitos tästä! Ukko pro on noussut monien vaikuttajien kautta yhä enemmän esille ja itsekin sitä nyt harkitsen yrittäjyyden alkutaipaleella.
  Mieletöntä, että olet rakentanut itsellesi unelmatyön 🙂

  yst. Pinja Mitrovitch // http://www.pinaycoco.fi

Post A Comment