Aikuiset nettikiusaajat

Sosiaalinen media tarjoaa nykypäivänä nettikiusaamiselle täydellisen alustan. Onko helpompaa tapaa purkaa sitä omaa pahaa oloa ja kateutta siellä sohvan nurkassa kuin käydä kommentoimassa toisen kuvaan, että sun sisustus näyttää ihan paskalta tai että sulla on ihan hassut mittasuhteet naamassa (kyllä, nämä olivat kommentteja, joita itse vasta sain).

Nettikiusaamisesta puhutaan paljon etenkin nuorten keskuudessa. Aikuiset ihmiset kauhistelevat, kun nuoremmat ihmiset saavat huonon roolimallin somesta, jossa mm. kuvia käsitellään niin rajusti, että henkilöä ei ole edes tunnistaa kuvasta. Ajatellaan, että nuorempien ihmisten itsetunto kärsii ikävistä ulkonäkökommenteista, joita kuviin voi mahdollisesti välillä tulla. Eletään sellaisessa illuusiossa, että tämä kaikki tapahtuu vain ja ainoastaan siinä nuorten maailmassa.

Olen huomannut viimeaikoina, että suurin osa inhottavista kommenteista tulee teiltä aikuishenkilöiltä. Tuli se sitten Instagramiin, Facebookin tai blogiin, niin ilmiö on aina sama.

Kun saan negatiivisen kommentin esimerkiksi Instagramissa, klikkaan kyseisen henkilön profiilin auki ja aivan liian usein tämä kyseinen henkilö paljastuu perheelliseksi. Tällaisen esimerkin hän haluaa siis näyttää omille lapsilleen, että somessa saa sanoa mitä vaan? Sitä saa sitten ihmetellä, kun Wilmassa lähetellään viestejä puolin ja toisin, kun kiusaaminen luokassa jatkuu edelleen.

Nettikiusaaminen ei ole siis enää pelkästään nuorten ongelma, vaan siitä on tullut mielestäni vielä isompi ongelma aikuisten keskuudessa, jota he eivät itse edes huomaa.

Bloggaajana olen myös tottunut kaikenlaisiin kommentteihin omia blogitekstejäni ja -kuviani kohtaan. Kerta toisensa jälkeen ne jaksaa silti hämmästyttää. Tuoreimmissa muistelmissani on kommentti koskien sisustuspostaustani, jossa 20-vuotta alalla ollut henkilö halusi ihan välttämättä sanoa, että olen tunkenut pieneen tilaan aivan liian paljon tavaraa, en osaa karsia, huoneeni on täysikatastrofi, joten tavaroita vähemmäksi tai neliöitä reilusti lisää. Anteeksi? Näit siis todella niin paljon vaivaa, että sinun oli ihan pakko tulla kommentoimaan omaa kotipostaustani omilla ideoillasi, vaikka koti ei edes ole sinun. Maksan nyt jo reilun tonnin vuokraa, joten tulit siis myös sanomaan, että tarvin neliöitä lisää ja kalliimman kodin? Kuka tämän kaiken minulle sitten kustantaa?

Hän myös teki selväksi, kun esittelen julkisesti kotiani, minun pitää varautua julkiseen arvosteluun. Olen myös hänen mielestään lapsellinen ja omaan huonon itsetunnon, kun en kestä kritiikkiä. Tämä kaikki siis tuli sisustusalalla 20-vuotta olleelta henkilöltä, joten olettaisin hänen siis olevan jo aikuinen. Leikitään sellaista ajatusleikkiä, jossa hänen lapsensa esimerkiksi kirjoittaisi blogia tai jakaisi kuvia Instagramiin, niin olisi siis ihan ok mennä täystyrmäämään hänen ensimmäinen oma kotinsa siellä, koska hän sitä somessa julkisesti esittelee?

Ei, ei näin.

Aikuiset, olisin enemmän huolissani teidän omasta käytöksestänne täällä somessa kuin nuorison. Tsempatkaa.❤️

xo Sar

97 Comments
 • Karza
  Posted at 19:07h, 22 lokakuun Vastaa

  Erittäin loistava avaus aiheelle, kai minä nyt tiedän, olen nimittäin just kuvaamasi tyyppi. Paitsi, että kirjoitan ainoastaan kivoja kommentteja. Mutta tunnistan kyllä kaikki oireet myös itsessäni. Mikä siinä on, että keski-ikä tuo tuota ikävää käytöstä? Miksi aikuinen kokee tarvetta päteä? Tämäpä aihe! Hyvä Sara, kun avasit keskustelun. Nolottaa meidän puolesta, jos voisin, pyytäisin kaikkien meidän tylsien puolesta anteeksi. Mutta toivon, että kukin tulee tänne itse sanomaan sen sanan. Aurinkoa syksyysi! Oot hyvä tyyppi 🙂

 • Päivi
  Posted at 19:18h, 22 lokakuun Vastaa

  Hyvä kirjoitus.Olen sanaton.En voi käsittää näitä ihmisiä 😔

 • Elli
  Posted at 19:19h, 22 lokakuun Vastaa

  Käsittämätöntä että sellaisia ihmisiä on jotka jaksaa kiusata ja kommentoida ilkeästi julkkisten someen. Mun mielestä se on puhtaasi kateutta. Ei osata olla iloisia toisen kauniista kodista, kauniista kasvoista, tai mistään.
  Varmasti laitonta mutta sillähän se kiusaaminen loppuisi kun sellaisten ihmisten viestit ja profiilit laittaisitte julkiseen jakoon 🤓😄

  Tsemppiä. Älä lannistu noiden kateellisten takia ❤️
  Sinulla on varmasti ihana elämä ja ihana koti..sellainen millaisen haluatkin. Ja millään muulla ei ole väliä.

 • Monica
  Posted at 19:19h, 22 lokakuun Vastaa

  Se on äärimmäisen surullista, että juuri näitä kriittisiä ihmisiä, joiden jokapäiväinen harrastus on pahoittaa toisen mieli, tuntuu olevan koko ajan lisää. Saman huomaa esimerkiksi facebook-ryhmissä, joiden teemana on iloisuus ja tuoda lämpöä (esimerkkinä jouluryhmät), niin niissäkin tulee tunne, että parempi ettei osallistu keskusteluun ollenkaan, joku kuitenkin on eri mieltä ja pahoittaa mielensä. Sanoo jonkun asian eri aikamuodossa tai väärällä sanalla, niin siitäkin saadaan jo ikävää sanomista aikaiseksi. Positiivisuutta enemmän kehiin ihmiset! Ps. Aivan ihanat saapikkaat!

 • kata
  Posted at 19:20h, 22 lokakuun Vastaa

  Super hyvää asiaa! Oot Sara ihana!❤

 • a.marita.c
  Posted at 19:28h, 22 lokakuun Vastaa

  Suo anteeksi mutta kyllä ajatusmaailmassasi on nyt jotain pahasti vinksahtanut, kun koet arvostelun kiusaamisena. Kiusaaminen on aivan eri asia!

  Minkä takia esittelet itseäsi ja kotiasi ja blogissasi on osio kommentteja varten, jos et kestä kommentteja. Kannattaisiko osion nimeksi vaihtaa sitten vaikka ”kehu ja mielistele Saaraa ”? Näinhän näyttää olevan Insta tililläsikin. Poistat sieltä säännöllisesti kaikki vähänkin itseäsi arvostelevat kirjoitukset mutta jätät näkyviin lukemattomia mielestäni aika kuvottaviakinlähinnä kai miesten kirjoituksia, kunhan ne vain on tarpeeksi sydämillä kuorrutettu. Ja sitten kauhistelet, että sinulle tehdään törkeitä tarjouksia ja kohdellaan huorana. Mielestäni aika tekopyhää! Ja huom. Tämäkin on vain mielipide, ei kiusaamista, vaikka luullakseni senkin taas kiusaamisena koet!

  Olen edelleen sitä mieltä että jos julkisesti esittelet itseäsi ja kotiasi, voit odottaa kaikenlaisia mielipiteitä. Mikäli et niitä kestä, kannattaisiko vähän rajoittaa? Julkisuus kun on sellaista pullaa, ettei siitä voi noukkia pelkkiä rusinoita etkä pysty hallitsemaan ihmisten mielipiteitä, vaikka kuinka kiukuttelisit!

  Toinen mahdollisuus olisi pakata laukut ja matkustaa johonkin sellaiseen maahan jossa sallitaan vain yksi ainoa mielipide. Niitä kutsutaan diktatuureiksi. Jos maailmanmatkasi ovat ulottuneet yhtään turistikohteiden ulkopuolelle, lienet huomannut , ettei olo niistä ole kovinkaan auvoista. Mutta koska toistaiseksi emme vielä elä missään Saralandiassa tai Sieppolassa, kehottaisin kaivamaan herneen nätistä nenästä ja antamaan kaikkien kukkien kukkia! Myös niiden jotka eivät sinua miellytä…

  • Ne
   Posted at 19:46h, 22 lokakuun Vastaa

   No sulla näköjään meni tunteisiin saran postaus 😀

  • Milla
   Posted at 19:50h, 22 lokakuun Vastaa

   Ai, kyllä minun mielestä toisen ihmisen jatkuva arvostelu on kiusaamista. Miksi aikuiset ihmiset eivät näitä mielipiteitään osaa pitää omana tietonaan? Se on totta, että mielipiteitä on monenlaisia, mutta entäpä jos esimerkiksi koulussa joku lapsi saisi päivittäin osakseen kommentteja ”rumat vaatteet, oot tosi oudon näköinen” jne, eikö se luokiteltaisi kiusaamiseksi? Kyllä luokiteltaisiin. Siinä vaiheessa jos mielipidettä ei osaa pitää itsellään vaan kokee tarvetta tulla kritisoimaan toista jatkuvasti, muuttuu mielipide kiusaamiseksi. Kyllä se tässä olet sinä, kenen ajatusmaailma on vääristynyt.

   • Annika
    Posted at 20:19h, 22 lokakuun Vastaa

    Erittäin samaa mieltä Millan kanssa! Arvostelu nimenomaan on todellakin kiusaamista, etenkin kun se liittyy ihmisen persoonaan, ulkonäköön, aatteisiin, valintoihin jne. Oman mielipiteensä voi ilmaista asiallisesti, esim ”sisustus ei miellytä mun silmää mutta ihana että itse viihdyt!” Vs. ”Onpa hirvee huone, et selkeesti osaa karsia, teet asian x ja z väärin!” Kuulostiko erilaisilta kommenteilta? Jep, koska lähtökohta oli ihan eri. Tosin henkilökohtasesti en koe tarvetta käydä ilmaisemassa kenellekään jos heidän sisustus ei omaa silmääni miellytä, koska miksi toisen ihmisen kodin pitäis miellyttää mua? Itsehän kyllä tykkäsin Saran kotipostauksesta, oli ihanan tunnelmallinen huone. Niin ja toisen ulkonäköön tai persoonaan liittyvät ”mielipiteet” ei oo ikinä oikeutettuja vaan lähes poikkeuksetta kiusaamista. Vai onko ok mennä kadulla/kaupan kassalla/jne sanomaan vieraalle ihmiselle että ”mun mielestä sä näytät ihan hirveeltä tossa paidassa”? Jep, ei oo ok. Kenenkään kanssa ei oo pakko olla asioista samaa mieltä mutta miksi levittää ympärilleen negatiivisuutta jos positiivisuus on paljon kivempaa?

    • Kaarnalaiva
     Posted at 09:45h, 23 lokakuun Vastaa

     Hyvä Annika, olen niin samaa mieltä! Miksi ihmeessä asiaa ei olisi voinut kuitata juuri noin, että ”ei miellytä minun silmää mutta kiva jos sinä viihdyt”. Miksi pitää ruveta paasaamaan siitä mikä tyyli olisi oikea ja miten tavaraa pitäisi karsia jne. En todellakaan käsitä kuinka kukaan voi kirjoittaa noin! Tämä ko. nimimerkki on joko kateellinen tai hän ei voi hyvin itsensä kanssa. Eri mieltä voi tosiaan aina olla, mutta se, että alat neuvoa ja opastaa toista ja moittia toisen tyyliä, on kaikkea muuta kuin fiksua käytöstä. Saran sisustustyyli on tosiaan kaunis, huolella mietitty kokonaisuus. Ei aina sitä pelkistettyä valkoista, kiiltävää , mautonta ja hajutonta. Ihanaa syksyä sinulle ihana Sara ja voimia kestämään nuo kaikki ilkeilyt! Jätä ne omaan arvoonsa.

    • Minna
     Posted at 15:50h, 23 lokakuun Vastaa

     Hyvä Annika! Samaa mieltä kanssasi. Ammattisisustajankin täytyy kyllä tajuta että meillä jokaisella on oma mieltymyksemme sisustaa, mikään laki ei onneksi vielä määrää miten pitää sisustaa hihii. Ja ei mulla huono maku oo vaikkei se sama olekkaan kuin ammattisisustajalla, se on mun maku ja just mulle sopiva!

   • a.marita.c
    Posted at 13:01h, 25 lokakuun Vastaa

    Joo, olen ihan samaa mieltä kanssasi! Mutta jos tämän lapsi nousee korokkeelle ja kyselee et ihmisiltä mielipidettään vaatteistaan, eivät mainitsemasi kommentit ole kiusaamistä vaan mieli pyydettyjä mielipiteitä! Maailma olisi aika yksitoikkoinen paikka, jos vain ylistävät mielipiteet sallitaan. Sitä paitsi siinä on vaarana ylös totuuden vääristyminen! Eipä tarvi esimerkkiä hakea pohjois-koreaa kauempaa…

  • Reetta
   Posted at 19:55h, 22 lokakuun Vastaa

   Tämä kommentti mielestäni taas osoitti, kuinka tyhmiä aikuiset voi olla. Varmasti kaikki ymmärsivät Saran tekstin pointin ja vaikka kaikkien mielestä Saran esittämät esimerkit eivät täyttäisi nettikiusaamisen kriteerejä, ei kukaan (täysjärkinen) voi kiistää etteikö se ainakin kiusaamista jossain määrin olisi. Mielipiteitä saa olla yhtä paljon kuin meitä ihmisiä on, mutta tapa miten se esitetään on aivan toinen. Sinunkin kommenttisi alkoi niin, että Saran ajatusmaailma olisi jotenkin viksahtanut? Mielestäni tämä on toisin päin, jos millään tavalla ajattelet, että tuollaisten kommenttien (”kasvojen mittasuhteista” yms) jättäminen olisi aikuisilta ihmisiltä kypsää ja hyvää somekäyttäytymistä. Itse en esimerkiksi Saran kodin sisustusta koe omanlaisekseni, mutta se on kaunis hänen mielestään ja monien monien muiden. En kuitenkaan koe milläänlailla tarpeelliseksi mennä kommentoimaan sen olevan yhtään rumempi kuin muutkaan sisustukset. Sinunkin olisi hyvä oppia hyvä somekäyttäytyminen ja omaa pahaa oloaan voi purkaa muutoinkin kuin käymässä huutelemassa oikeiden ihmisten (se monesti kun tuntuu netissä unohtuvan, että toiset on oikeita ihmisiä, joilla on oikeat tunteet) blogien kommenttikenttiin.

  • Mimmis
   Posted at 20:01h, 22 lokakuun Vastaa

   Omg. Ei voi muuta sanoa. Mikähän susta on sitten kiusaamista, jos ei esimerkiksi noi sun ylläolevat ”mielipiteet”? Kiusaamista on todella monenlaista, ja tollaset kommentit kuten sun jotka koskevat suoraan jotain henkilöä ilkeästi, on kiusaamista. Tapahtuipa se sitten netissä tai livenä. Ja sua erittäin viisaan oloista ihmistä lainatakseni; anna kaikkien kukkien kukkia, ja älä nyt sit herranjestas jatkossa lue/seuraa sellaista ihmistä joka sua näköjään noin paljon ärsyttää?

  • Annika
   Posted at 20:30h, 22 lokakuun Vastaa

   Hyvänen aika! Kiusaaminen ja mielipiteen julkituominen on aivan täysin eri asia. Kyse on siitä miten asiat esittää. Ei julkisuuden henkilön tarvitse ottaa vastaan kaikkea paskaa mitä porukka suoltaa. Koulu- ja työpaikkakiusaaminen ei koskaan tule loppumaan, kun tuolla tavalla ajattelevia aikuisia on näyttämässä esimerkkiä lapsille ja nuorille.
   Erittäin hyvä ja ajankohtainen kirjoitus Sara!

  • Tiia
   Posted at 21:07h, 22 lokakuun Vastaa

   Tämä on todella hyvä esimerkki siitä järkyttävästä harhaluulosta mikä valitettavan monella aikuisella(kin) on. Vaikka ihminen on julkisuudessa, julkaisee kuvia itsestä ja kodistaan, se ei tarkoita sitä, että henkilöä saa arvostella. Mistä ihmisille on edes muodustunut tälläinen käsitys? Saako siis minun lapseni koulussa arvostella ääneen ja kärkkäillä mielipiteillä sitä vilkkaampaa ja äänekkäintä lasta? Mitäs pitää melua itsestään, on arvostelun ansainnut! Ja kyllä, arvostelu nimenomaan on kiusaamista. Mielestäni se on kiusaamista raaimmalla tavalla, sillä siinä pilkkaat ja aliarvioit todennäköisesti henkilökohtaisimpia asioita joita henkilö jakaa julkisuuteen. Olen pyöritellyt näitä asioita lähiaikoina useampaan otteeseen mielessä seuratessani somea. Todella karua, että aikuiset ihmiset arvostelevat muita anonyymisti ja kirjoittelevat eri keskustelupalstoille alentavia ja töykeitä postauksia. Valitettavan moni näistä kuitenkin on koulukiusaamista vastaan. Toivoisin, että tätä aihetta tuotaisiin enemmän esille. Senkin vuoksi, ettei nuorille synny mielikuvaa siitä, että moinen käytös olisi sallittua. Valitettavasti näistä ihmisistä paistaa katkeruus läpi ja on harmillista miten moni katselee somea negatiivisten lasien läpi. Heiltä jää kokematta se kaikki inspiraatio ja positiivisuus mitä esimerkiksi sinulta Sara saa.

  • Karza
   Posted at 21:33h, 22 lokakuun Vastaa

   Vaihdevuodet …ei se mitään, mutta hoida ne muualla.

  • Tiina
   Posted at 22:17h, 22 lokakuun Vastaa

   Minä en lukenut Saran kirjoitusta noin. Eihän hän sinällään sanonut pahoittavansa mieltään kommenteista, uskoisin hänen saaneen uransa aikana sen verran monenlaista palautetta ja paljon, ettei ne ihan vähällä oikeasti vaikuta. Ei ikävät kommentit varmaan täysin ohi mene, mutta en usko, että niillä herkästi ihon alle pääsee.

   Ymmärsin Saran kyseenalaistaneen sen, minkä takia aikuiset ihmiset näkevät vaivaa ollakseen ilkeitä. Negatiivinen palaute ei ole ilkeyttä välttämättä, sen kaikki ymmärtävät. Tahallinen ilkeys sen sijaan tuo ikävimmän fiiliksen taatusti sen antajalle, ei kohteelle. En tajua kuka haluaa itselleen sellaisen kierteen. Voisihan ajan käyttää hyödyllisemminkin.

  • Evelina
   Posted at 23:21h, 22 lokakuun Vastaa

   Aivan uskomatonta tekstiä sinulta. Aikuinen ihminen. Arvostelunkin voi antaa kehittävästi ja toista kunnioittaen, eikä niinkuin sinä esität ”saralandiassa/sieppolassa” kommenteillasi, mitkä ovat äärettömän typeriä ja mielestäni täysin verrattavissa kiusaamiseen. Katsoisin peiliin.

  • Pettynyt
   Posted at 23:26h, 22 lokakuun Vastaa

   Eli jos sulla on esim facebook tai instagram, johon jaat elämääsi (omia kuvia, kuvia perheestä ja kodista) niin ok, että minä tulen kertomaan kuinka kasvoissasi on jokin huonosti, rumat vaatteet, kamala ilme tai muuten vain olohuoneessa mauton tapetti tai yleensäkin mielestäni ruma sisustus? En voi ymmärtää varsinkaan jos olet aikuinen ihminen. Mielipiteitä saa olla, mutta onko niitä pakko sanoa, eikö voi pitää omana tietonaan. Käytöstavat minne katositta? 😅😅

  • Miespuolinen lukija
   Posted at 00:05h, 23 lokakuun Vastaa

   Melko asiaa Sara kirjoittaa. Varmasti hän hyväksyy asiallisen kritiikin/kommentin mikäli se on hyvän maun rajoissa. Taitaa nyt olla jollakin nuo luetun ymmärtämisen alkeet unohtuneet. Nämä nuoret julkkisnaiset tuntuvat olevan aika fiksuja naisia. Hyvää tekstiä ja herättävät tunteita.
   Nyt voisi joku muu ottaa sen palkokasvin nenästään.

  • Tinku
   Posted at 01:33h, 23 lokakuun Vastaa

   Huh huh oikeen kylmää sisuskaluja tälläiset ajatusmaailmat. Kylvetään pahaa ja yleinen katkera asenne elämään ja viha oikeen pursuaa tekstistä läpi.. 🙁 ei tarvitse kehua jos ei ole kehuttavaa, mutta lämpimät ja inhimilliset ihmiset ovat silloin hiljaa. Mitä siitä saa, että kirjoittaa tai sanoo toiselle arvostelevasti? Tuleeko siitä juuri itselle parempi päivä? Jos tulee niin toivottavasti en ikinä joudu lähempiin tekemisiin kys. Ihmistyypin kanssa.

  • Hanna
   Posted at 05:04h, 23 lokakuun Vastaa

   Toivottavasti sinun lastasi ei tulla kiusaamaan koulussa ❤

  • Veera
   Posted at 07:38h, 23 lokakuun Vastaa

   A.marita.c nyt olet itse todella lapsellinen. Ja varmaan juuri yksi arkkityyppi Saran kuvaamista kiusaajista. Sullahan meni Saran kirjoitus suoraan tunteisiin! Miksi edes luet ihmisen blogeja, jos koet tarpeelliseksi arvostella ja kritisoida? Eikö sulla tule itselle paha mieli? Ja kuten alkuperäisessä postauksessa todettiin, noinko kasvatat lapsiasi kohtaamaan tuntemattomia ihmisiä?

  • Sara
   Posted at 10:14h, 23 lokakuun Vastaa

   Kiusaaminen määritellään sen mukaan mitä kommentin saaja siitä on mieltä. Jos koulukiusaajiltani kysyttäisiin, ei varmaan kukaan kiusannut sanoessaan minua rumaksi, ällöttäväksi tms.. Itse koin tämän kiusaamisena ja se satuttaa vielä tänäkin päivänä, yli 15 vuotta myöhemmin. On olemassa kovia ja herkkiä ihmisiä ja siltä välimaastolta. Herkkä ihminen ottaa enemmän itseensä toisten sanomisia eikä siinä ole MITÄÄN väärää. Hän kokee asian erilailla kuin kovempi ihminen. Itse olen erityisherkkä ja otan kaikki asiat herkemmin kuin muut. Se on luonteenpiirre. Älä sano toiselle mitään, jos ei ole mitään hyvää sanottavaa!

  • M
   Posted at 10:26h, 23 lokakuun Vastaa

   ”antamaan kaikkien kukkien kukkia! Myös niiden jotka eivät sinua miellytä…” Hieno kehoitus, mitäpä jos itse myös noudattaisit tätä elämänohjetta. Muuta hienoa kommentissasi ei sitten ollutkaan.

  • Olivia
   Posted at 12:23h, 23 lokakuun Vastaa

   Hei,
   Tämän koko postauksen ideahan oli tämä. Mielipiteitä saa olla, mutta jos on jotain negatiivista sanottavaa niin onko se pakko tulla kertomaan? Lietsomaan lisää negatiivisuutta. Itse koen kiusaamikseksi kaiken sen, missä toinen pahoittaa mielensä jatkuvasti. Sara hyvää hyvyyttään käyttää paljon aikaa siihen, että saa kirjoitettua muille kivaa lukemista ja jopa inspiraation lähdettä, niin varmasti hänen tavoite ei ole saada negatiivisia kommentteja. Aikuiset ihmiset takaisin peruskouluun, jossa kerrotaan, ettei kaikista tarvitse pitää, mutta kaikkien kanssa pitää tulla toimeen. Ja toimeen tuleminen tarkottaa sitä, ettei kiusata muita. Ja kiusaamista on monenlaista. T. 18v hämmentynyt kommentistasi…
   P.s. Jos oma äitini vaikka olisi tänne tuollaisia kommentteja kirjoitellut niin olisi vuorostaan niin että oma teini-ikäinen lapsi saa hävetä silmät päästään oman AIKUISEN äitinsä käytöksestä.

  • R
   Posted at 14:31h, 23 lokakuun Vastaa

   Fiksut ja kypsät aikuiset ihmiset ymmärtävät, että kaikkea ei tarvitse sanoa ääneen, voi miettiä niitä negatiivisia asioita ihan omassa pääkopassaan ilman että ehdoin tahdoin aiheuttaa ihmisille pahaa oloa. En ymmärrä miksi pitää pahoittaa tahallaan toisen mieli. Tämä maailma on jo tarpeeksi negatiivinen ja raaka paikka, sinunlaisesi ilkeilevät ihmiset vain pahentavat oloa täällä. Jos jonkun blogikirjoitukset ja kuvat ei miellytä, miksi tuhlaat aikaasi niihin? Voisit käyttää energiasi oman hyvinvointisi kehittämiseen niin ei tarvitsisi ilkeillä muille.

  • Vinsku
   Posted at 17:44h, 23 lokakuun Vastaa

   Tuliko nyt hyvä mieli?

  • Meri
   Posted at 06:30h, 24 lokakuun Vastaa

   Oon kans samaa mieltä, että jos julkisuudessa haluaa paljon tykittää kuvia itsestään/kodistaan/elämästään, täytyy olla valmis ottamaan myös kritiikkiä vastaan. Mutta se, miten ihmiset kritiikin esittävät, ei aina ole oikein – se täytyisi osata esittää asiallisesti eikä loukkaavasti. Ja jos haluaa vain loukata, silloin täytyisi olla hiljaa. Tämä on minun mielipiteeni. 🙂

  • Maarit
   Posted at 10:12h, 24 lokakuun Vastaa

   Ehkei tämä kommentti ollut kiusaamista, mutta ei myöskään missään tapauksessa asiallinenkaan. Viesti sisältää suoraan sanottuna vittuilua, jonka voisi mielestäni melkeinpä verrata jo kiusaamiseen.

   Saran kirjoitukselle nostan peukkua. Täyttä asiaa.

  • Karl
   Posted at 12:27h, 24 lokakuun Vastaa

   Hyvin sanottu. Tämä lapsellinen kiukuttelu ja uhriutuminen on jopa jo viihteellistä seurattavaa. Sara voisi kasvaa aikuiseksi eikä enää leikkiä sitä viatonta pikku prinsessaa, jota maailma kohtelee kaltoin. Ottaisi nyt vastuuta elämästään ja keskittyisi itseensä sen sijaan, että hakee hyväksyntää somessa ja itkee kun kaikki eivät rakastakkaan.

  • Minna
   Posted at 12:49h, 24 lokakuun Vastaa

   Niimpä niin, eihän aikuiset kiusaa. Aikuiset ”arvostelevat”, antavat ”rakentavaa” palautetta, suhtautuvat kriittisesti. Oiva tapa naamioida kiusaaminen joksikin ihan muuksi. Tekstistäsi huokuu halu loukata, napauttaa oikein kunnolla. Mielestäni se täyttää kiusaamisen kriteerit, se ei ole toista ihmistä kunnioittaen annettua palautetta.

   Toivottavasti tämä blogipostaus saisi aikaan laajempaa keskustelua. Miten lapsia ja nuoria voi opettaa olla kiusaamatta, kun kaikki aikuiset/vanhemmat tunnista tai eivät halua tunnistaa olevansa kiusaajia..

  • Emma
   Posted at 17:47h, 24 lokakuun Vastaa

   Suo anteeksi mutta kyllä sinulla on ajatusmaailma vinksahtanut kun et pidä arvostelua kiusaamisena! Julkisuuden henkilöitä on helpompi netissä kommentoida ja pilkata, mut kyllä jos niitä arvosteluja tulee kokoajan nii ehkä ihan sallittua että Sara ottaa asian puheeksi kun mitta on tullut täyteen.
   Some on kuitenkin julkisuuden henkilöillä yksi työ niin miltä susta itestäs tuntuis et kun astut työpaikalle ja teet työs ja sua aletaan välittömästi arvostelemaan ja sulle sanotaan että onpas sulla jotenki oudonmalliset kasvot🤔varmaan piristäs sunkin työpäivää todella paljon

  • Len
   Posted at 19:49h, 24 lokakuun Vastaa

   Ootkohan Marita ollut siis 20 vuotta sisustusalalla..? 🤔😂

  • Jenna
   Posted at 17:55h, 25 lokakuun Vastaa

   Herranjumala oikeesti

  • Jossu
   Posted at 16:51h, 27 lokakuun Vastaa

   Hmmm..Miksi sä seuraat Saran blogia?

  • Sanna
   Posted at 06:58h, 15 marraskuun Vastaa

   Sinäkö olet se, joka määrittelee mitä toisen ihmisen kuuluu kestää ja mitä ei? Ja jos kerran olet sitä mieltä, että kaikki kommentit pitää vain sietää, miksi kirjoitat nimimerkin antaman suojan takaa? Miksi et sano omalla nimelläsi? Ainiin, et halua saada palautetta suoraan face to face. Silti koet olevasi oikeutettu öykkäröimään muiden sivuilla. Miksi se, että julkisesti esittelee omaa elämäänsä, antaa sinulle luvan sanoa ihan mitä tahansa? Sanoisitko samalla tavalla läheisillesi? Tuskin. Miksi sitten esim Sara on julkista riistaa, jota saa riepotella sanoin miten tahtoo? Mua todella kuvottaa tää nykyinen meininki. Toisia saa muka arvostella ja haukkua miten sattuu.

 • Titu
  Posted at 19:35h, 22 lokakuun Vastaa

  Olet kaunis nainen jolla on kaunis koti. Ei ole ihmekkään, että mustasukkasia tyyppejä on heti kommentoimassa ilkeyksiä. Aikuiset ne pahimpia kiusaajia ovat, ja sitä kiusaamista kohtaa todella paljon ainakin naisvaltasissa aloissa. Annettaisi vaan kaikkien olla omia itsejään ja persoonallisia omalla tavallaan. 🙂

 • Salla
  Posted at 19:39h, 22 lokakuun Vastaa

  Vitsi kun ihmiset käyttäisivät sen energian mitä käyttävät toisten lyttäämiseen ja negatiivisuuteen, niin itsensä kehittämiseen! ♥️

 • Tittidii
  Posted at 19:51h, 22 lokakuun Vastaa

  Eikä tämä kiusaaminen, negatiivinen ajattelu tai arvostelu jää vain pelkästään someen. Sitä tapahtuu oikeassa elämässä jatkuvasti työpaikoilla ja kaikissa muissa yhteisöissä.

  Näin itsekin kauniina naisena joudun jatkuvasti silmätikuksi ja ihmiset arvostelevat jokaista liikettäni. Pahimmat kommentit tulevat keski-ikäisiltä perheellisiltä naisilta. Monet kokevat että on ok arvostella kun toi on kaunis ja iloinen.

  Tsemppiä ja iloa syksyyn Sara! Koitetaan jaksaa ja pidetään lippu korkealla!

 • Petra
  Posted at 20:00h, 22 lokakuun Vastaa

  Ihan samaa mietinkun muut, että tällä sun arvostelijalla, siis tällä a.marita.c kommentoijalla ei taida olla kaikki muumit laaksossa..

  Oot super ihana Sara! Kiitos kivasta blogista ja siitä et oot just sinä!

 • Anna
  Posted at 20:09h, 22 lokakuun Vastaa

  Olet kyllä monen inspiraatio ja musta ihanaa kun uskallat olla just sellanen kun oot 🧡 Ite ihailin sun sisustus tyyliä ja se sai mut itsenikin sisustaan kotia uudelleen ja löytään kipinää tän pimeyden keskellä 🙂 Oon huomannu että kateellisten puheita noi on. Aikuiset on oikeesti niitä pahimpia ja ne keski ikäset elämäänsä kyllästyneet etenkin.. aina pitää painaa muita alaspäin ja saa oikein kiksejä siitä. Mikähän siinä on. Ite kokenu töissä tota paljon ja vaatii paljon että saa kerättyä ittensä kasaan ilkeistä kommenteista ja piikittelyistä. Mutta pitää vaan muistaa kuka ite on ja uskoo omaan juttuun.. Anna mennä vaan!!🧡🙏

 • Roskasakki kuriin
  Posted at 20:15h, 22 lokakuun Vastaa

  Minä julkaisisin kaikki yksityisviestit joissa käyttäydytään ala-arvoisesti. Julkisiksi vaan profiilitietojen kera!!!

 • Julia
  Posted at 20:58h, 22 lokakuun Vastaa

  Tämä!❤️

 • Maria
  Posted at 21:01h, 22 lokakuun Vastaa

  Olipa hyytävä kirjoitus a.marita.c. Ihan sisuskalut meni nurin ja alkoi tekemään pahaa. Kylläpä tuntuisi pahalta jos minusta noin kirjoitettaisiin. Vaikkakin ymmärän että kyseinen tyyppi ei todellakaan ole henkisesti terve. Harmi että tuollaiset sekopäät pääsee julkaisemaan kirjoituksiaan. Sara ole vaan ihana oma itsesi. Olet fiksu ja kaunis ja kotisi on kaunis❤️

 • Jenni
  Posted at 21:02h, 22 lokakuun Vastaa

  Hyvä kirjoitus! Mikä tuo ihana neule on?

 • Heidi
  Posted at 21:04h, 22 lokakuun Vastaa

  Täyttä asiaa joka sana!! Ja täysin oikein, että kerrot näistä kiusaajista niin, että he mahdollisesti tunnistavat itsensä..toivoa sopii, että ottaisivat itseensä ja muuttaisivat käyttäytymistään! Olet upea tyyppi!

 • Lumi
  Posted at 21:08h, 22 lokakuun Vastaa

  Kommentin luokittelu arvosteluksi ei muuta epäasiallista kommenttia asialliseksi. Rakentava kritiikki on sitten asia erikseen. Aiemmilla kommentoijilla oli hyviä pointteja siitä, että kaikki on kuitenkin kiinni esittämistavasta. Luultavasti Sarakin hyväksyisi kommentit, joissa eriävä mielipide esitettäisiin asiallisesti eikä mentäisi henkilökohtaisuuksiin.

  Itse kommentoin yleensä kuvia, jotka miellyttävät. En koe tarpeelliseksi käyttää aikaa kommenttiin, jossa kerron ettei asu tms. ole omaa tyyliäni. Otan kantaa yleensä kyllä/ei – äänestyksissä ja silloinhan mielipidettäni nimenomaan kysytään.

  Kaiken kaikkiaan hyvä kirjoitus. Olen itsekin pohtinut tätä samaa asiaa. Kuten aiemmat kommentoijatkin toivat esille, jätän joskus kommentoimatta sen vuoksi, etten vain sattuisi provosoimaan jotain. En halua ottaa osaa riitelyyn, rakentavaan keskusteluun kylläkin haluaisin, muttei se tunnu olevan netissä mahdollista.

  Kunpa ihmiset kirjoittaisivat netissäkin vain sellaisia asioita, joiden takana voisivat seisoa oikesssa elämässä omilla kasvoillaan.

 • Heidi
  Posted at 21:51h, 22 lokakuun Vastaa

  Mä sain ainakin sun sisustuspostauksesta todella paljon inspiraatiota ja hyvää mieltä. En käsitä, miten aikuiset ihmiset kehtaa kommentoida tuollaisia! Ehkäpä niillä ei mene itsellään kauhean hyvin ja ihan kans kauhistuttaa, minkälaista mallia nuoret tästä saa. Tsemppiä ja ihanaa syksyä! 😊

 • Juulia
  Posted at 22:22h, 22 lokakuun Vastaa

  Tosi hyvä postaus! Oon jo pidempään seurannut sua niin blogin puolella kuin instagramissakin. Joka kerta kun avaan kommenttiosion kuvasi alta, ei voi kun ihmetellä aikuisten ihmisten käytöstapoja. Surullista edes ajatella millaisena roolimallina he oman käytöksensä kautta toimivat omille lapsilleen. Itse olen asiakaspalvelutyössä huomannut saman ongelman; ilkeimmät ja ivallisimmat kommentit tulevat aikuisilta, itseäni parikymmentä vuotta vanhemmilta naisilta. Ymmärrän et vanheneminen ottaa koville, varsinkin jos ei ole sinut itsensä kanssa. Noin kaunis, itsevarma ja menestynyt ihminen kuin sä, saa nämä keski-ikäiset naiset kateellisiksi ja epävarmoiksi itsestään, jolloin he purkavat oman pahan olonsa ja turhautumisensa sinuun. Ja tää ei todellakaan oo ok.
  Älä lannistu, oot 1000 kertaa parempi ihminen kuin kukaan näistä kiusaajista, jotka koittaa saada sulle paskan fiiliksen. Älä anna niiden voittaa, koska sitä ne just haluaa.

  ps. Toi ”jos oot esillä somessa niin sitten pitää osata ottaa vastaan arvostelua” on niin paska puolustus kiusaamiselle. Kenenkään ei pitäs saada tollasia kommentteja, ihan sama miten esillä somessa on. Jos nää kiusaajat sais itse samanlaisia kommentteja, kuin mitä he itse droppaavat sun kommenttiboksiin, ei varmasti olis asiasta enää samaa mieltä sen jälkeen.

 • Maria
  Posted at 22:23h, 22 lokakuun Vastaa

  Hyvä huomio! On aivan totta, että suurin osa somessa huonosti käyttäytyvistä ja vihapuheen levittäjistä on aikuisia. Nuoriakin löytyy, mutta enemmän kuitenkin aikuisia. Suomessa on paljon juntteja, joilla ei ole MITÄÄN käytöstapoja. Tärkeintä on ettei itse sorru samaan ja vajoa yhtä alas.

 • Maria
  Posted at 22:34h, 22 lokakuun Vastaa

  Hirveetä että eron jälkee saat viel tollasta p*askaa niskaa,kyl jotkut ihmiset on vaan niin oksettavia…tsemppiä ja oo oma itsesi kaikesta huolimatta.

 • Ässä
  Posted at 00:13h, 23 lokakuun Vastaa

  Kyllä, aikuiset todellakin osaavat kiusata somessa. Muutama vuosi sitten eräs puolituttu nainen alkoi mustamaalata minua facebookissa. Kolmen melkein aikuisen lapsen äiti. Ei näitä ihmisiä voi kun ihmetellä.

 • Julia
  Posted at 01:05h, 23 lokakuun Vastaa

  Olen myös huomannut, että tyhmimmät kommentit netissä ovat aikuisten ihmisten kirjoittamia. Voisin kuvitella tämän johtuvan osittain siitä, ettei olla eletty koko elämää tämänpäiväisten muutosten myllerryksissä, digitalisaation, ihmisoikeuksien tms. kehittyessä. Myös koulutus ja eritoten sen vähäisyys vaikuttaa. Aikuiset tuntuvat olevan kovimpia arvostelemaan, eikä argumenteille löydy järkeviä perusteluita.

  Niin paljon nykypäivänä on puhetta eriarvoisuudesta ja kaikkien hyväksymisestä sellaisinaan.. Nyt valoja ihmiset, netissä ei saa huudella mitä mieleen juolahtaa sen enempää kuin kaupungillakaan! Ja eikös pitänyt nimenomaan antaa kaikkien kukkien kukkia? Erilaisine naamoineen ja sisustuksineen..

  Ihan superhienoa että puhut näistä asioista rehellisesti ja julkisesti Sara! <3

 • Heini Akolahti-Duperval
  Posted at 01:35h, 23 lokakuun Vastaa

  On todella epäkypsää sanoa, että pitää kestää arvostelua, jos julkaisee kuvia julkisesti. Arvostelu ja rakentavan kritiikin antaminen on aivan eri asia kuin haukkuminen ja huonot käytöstavat. Ne eivät ole muuta kuin kateellisten panettelua, ja sellaiset mölyt voi jokainen pitää omassa mahassaan. Kaikkien pitäisi muistaa, että toisia haukkumalla, ei itse tule yhtään paremmaksi. Tsemppiä ja isot pisteet hyvästä kielestä ja oikeinkirjoituksesta! Arvostan!

 • souphie
  Posted at 03:29h, 23 lokakuun Vastaa

  Joo ei se ilkeys ja pahansuopuus ikää katso. Tsemppiä! Luulisi että löytyisi enemmän sympatiaa kun aika yleisessä tiedossa tuo sinun parisuhteen päättyminen ja muu haastava elämäntilanne (itse olen myös vastaavassa tilanteessa juuri eronneena, niin meinaa ihan itku tulla sun puolesta). Ja nämä ihmiset haluaisivat vaan potkia sua entistä alemmas. Mutta muista että he ovat jo valmiiksi sun alapuolella! Tsemppiä, jaksamista ja isoin halaus<3

 • Hanna
  Posted at 05:47h, 23 lokakuun Vastaa

  Hyvä Sara! Samaa mieltä. Rohkea teksti ja täyttä asiaa. Oot upea mimmi.

 • Sari
  Posted at 08:34h, 23 lokakuun Vastaa

  Ihanaa Sara että nostit asian esille! Olen jo pidemmän aikaa seurannut tätä nykyistä somekäyttäytymistä aivan äimänä ja miettinyt miksi siihen ei puututa. Esim. miksi nyt vaikkapa Vauva-lehden keskustelupalstalla ihmiset saavat kirjoitella vaikka mitä ilkeyksiä? Ja nimenomaan, AIKUISET ihmiset ovat juurikin niitä someilkeilijöitä, toivottavasti heidän lapsistaan kasvaa aikanaan fiksumpi ikäryhmä. Toivon sitä todella. Ehkä häpeävät nyt vanhempiensa somekäytöstä ja ajattelevat että he ainakaan eivät ikinä tule käyttäytymään noin – toivottavasti. Ja se mistä mun mielestä ilkeys toisia kohtaan kumpuaa, on ilkeilijän oma pahoinvointi, tarve oksentaa sitä jonkun päälle. Se pahoinvointi voi olla epävarmuutta omasta itsestä, kateutta, riittämättömyyden tunnetta….jotain on ilkeilijän päässä vinksallaan, ei ilkeilyn kohteen. Muista se ihana, upea, kaunis Sara ja kiitos kun kirjoitit tämän postauksen.

  Hei ja tuli vielä mieleen tapaus Tomi Metsäketo. Hän myönsi olleensa öykkäri jne, mutta sai rangaistuksensa jo. Ei olisi ollut aihetta ihmisten vielä nettikirjoittelullaan pahentaa tilannetta. Mielestäni hän teki oikein kun haastoi kirjoittelijat oikeuteen ja sitä te julkisuudessa olevat ihmiset saisitte kyllä tehdä enemmänkin, ihan jo siksikin että josko sillä olisi jotain vaikutusta nettikirjoittelun ja -ilkeilyn hillitsemiseen.

  Valoa ja iloa päivääsi!

 • Emppu
  Posted at 08:46h, 23 lokakuun Vastaa

  Joillain ihmisillä tuntuu olevan tarve löytää negatiivisuutta kaikesta ja ilmaista se ääneen. Jos joku ei pidä sun sisustustyylistä, niin en ymmärrä miksi se pitää tulla sulle kertomaan. Jos ei oo hyvää sanottavaa, niin vois olla hiljaa tai kertoa edes asiallisesti ettei oo samaa mieltä. On mullakin erilainen sisustusmaku kun sulla, mutta en kokenut tarvetta tulla haukkumaan sun kotikuvia. Lisäks se yks kuva olohuoneesta oli mun mielestä kuvana hieno, tunnelmallinen ja lämmin fiilis välitty siitä. Muutenkin on ihanaa, kun jokasella on vapaus tehä omasta kodistaan just sen näköinen kun ite haluaa ja missä viihtyy, koska kodin pitää olla se paikka missä on hyvä olla. Ei sen tarvi olla ”oikeaoppisesti” sisustettu.

 • Ulla Maija
  Posted at 08:54h, 23 lokakuun Vastaa

  Sara, näitä ilkeitä ihmisiä löytyy joka nurkan takaa. Pidä lippu korkeella, ignooraa typerät viestit. Mun yksi mottoni on se, että paha saa AINA palkkansa. Hyvyys voittaa ❤️❤️❤️😍😘

 • Essi
  Posted at 09:13h, 23 lokakuun Vastaa

  Tsemppiä Sara elämääsi, kaunistut minun mielestä vaan koko ajan! Terveisin onnellinen perheellinen 45 v mies.

 • Mari
  Posted at 10:00h, 23 lokakuun Vastaa

  Luin tuon viimeisimmän selfien kommentteja instagramissa ja mulle tuli niin paha mieli sun puolesta. Se, että käyt läpi isoa elämänmuutosta luo jo muutenkin mieltä alas. Vaikka kiusaajien ei tulisi antaa voittaa, mitä jos piilottaisit hetkellisesti kommentoinnin instagramissa? Itseä suojellaksesi. Jokatapauksessa, tsemppiä ja voimahali virtuaalisesti!

 • Sara
  Posted at 10:06h, 23 lokakuun Vastaa

  Olen miettinyt ihan samaa. Siksi en juuri somessa ole enkä kauheasti jaa siellä mitään. Olen ihan perus koulukiusattu ja se riitti. Mulle vanhemmat opetti pienestä pitäen, että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ei pidä sanoa mitään. Siksi en kommentoi jos joku asia ei vaikka miellytä silmää. Makuja on monenlaisia ja tiedän, että jos joku asia ei omaa silmää miellytä, se miellyttää jonkun toisen silmää. Mielestäni kotisi on kaunis ja sinä myös, en siis tarkoita tällä sinua 🙂 Itse yritän aina rohkaista ja kehua. Saatan sanoa tuntemattomalle ihmiselle kaupassa ”anteeksi, mutta sulla on tosi kauniit hiukset”. Voi miten ihanaa onkaan nähdä ne kauniit hymyt kun ihmiset ilahtuu 🙂 tsemppiä sulle ja vaikka tätä ei Suomessa ”saisi” sanoa ääneen, sanon silti, muistan sinua rukouksin! Siunausta!

 • Aikuinen nainen
  Posted at 11:04h, 23 lokakuun Vastaa

  A.marita.c nimimerkille. Tuskin kukaan nokkiinsa ottaa nokkavan, aikuisen ihmisen kommenteista. Mutta asioista on hyvä puhua ja opettaa sinullekkin käytöstapoja! Myötähäpeä, että alennut moiseen, olisit voinut hoitaa asian toisinkin, antaa neuvoa rakentavasti ja olla haukumatta, jos tarjontasi ei miellytä. Kovin oli negatiivinen sävy alkuperäisessä viestissä ja nyt tässä uudemmassa. Etten sanoisi halpamainen. Karma kostaa, et kuulu ihan suosikkiporukkaan piireissäsi varmaankaan. Jokainen sisustaa oman kotinsa itselleen, ei nokkaville neuvojille. Sen kun muistat jatkossa. Terveisin aikuinen nainen!

 • Mari
  Posted at 11:06h, 23 lokakuun Vastaa

  Lähdin itse facebookista vuosi sitten, kun alkoi ahdistamaan ihmisten järjetön käyttäytyminen siellä. En lakkaa ihmettelemästä mikä ihmisiä riivaa nykyään? Niin paljon kateutta ja pahansuopaisuutta. Luulisi että tämän ainutkertaisen elämän voisi käyttää paremminkin. Päivä on äkkiä illassa, ja me kaikki kuollaan joku päivä. Sitä ei kannata unohtaa.
  Sara olet upea!

 • JM
  Posted at 11:27h, 23 lokakuun Vastaa

  Tsemppiä vaan Sara.
  Olet oikeasti ihana persoona ja myös muut ihmiset huomioonottava, mitä ihan kaikki julkkikset eivät ole.

 • Susanna
  Posted at 11:34h, 23 lokakuun Vastaa

  Kiitos Sara avautumisesta ja jutussasi on pointti. Itse en henkkoht ymmärrä ihmisten tarvetta päästä kommentoimaan ja ”arvostelemaan” toisia ihmisiä, yleensä itse vain katselen kuvia enkä jaksa kiinnittää mitään huomioita kommentteihin, enkä tunne tarvetta ”laittaa omaa mielipidettäni” kenenkään kuviin koska suoraan sanottuna ketään ei ne kiinnosta, harvoin mitään sydämiä ym. puspusejakaan. Tykkäys riittää, ja rakkaille ihmisille kerron sen kyllä muilla tavoin. Ei meistä kenenkään tarvitse yrittää päteä tässä elämässä, me riitämme kaikki ihan tällaisina ilman toistemme nokkimista niin kuin sanoit. Ihanaa syksyä ja alkavaa talvea kaunokainen! <3

 • Millainen
  Posted at 11:53h, 23 lokakuun Vastaa

  VASTAA
  a.marita. c
  Käsitätkö kiusaamisen fyysisenä väkivaltana ja henkinen väkivalta ei mielestäsi kuulu kiusaamiseen??? Nyt aikuinen ihminen etsi vaikka sieltä googlesta haulla kiusaaminen ja katso mitä se tarkoittaa! Nimenomaan nämä ilkeät ja kateellisten ”mielipiteet” ovat kiusaamista. Asian ja mielipiteen voi esittää rakentavasti ja ketään loukkaamatta.
  Toisekseen miten mikään kommenttien poisto liittyy siihen että tehdään tarjouksia ja pidetään huorana??? Huoraksi nimittäminen on kunnianloukkaus, eikä mikään kuva tai postaus oikeuta haukkumaan huoraksi!
  Sinulle Marita kehoitan kaivamaan koko pussillisen herneitä nenästä ja opettelemaan käytöstapoja.
  Saralle kaikkea hyvää 🙂

  • :O
   Posted at 17:40h, 23 lokakuun Vastaa

   Juurihan kommentillasi loukkaat niitä jotka ovat esittäneet vain rehellisen mielipiteensä.

   Et kai vain syyllisty siihen mistä muita syytät 😉

   Kannattaisi varmaan harjoitella niitä rakentavia vastauksia joissa et loukkaa ketään syyttämällä esim. kiusaamisesta kun siihen ei ole syytä.

   Tosin epäilenpä että seuraavaksi alkaa maalitolppien siirtely ja selittely. Sitten ei kun naama norsun sovintolompsalle ja sepeliä kirkkovene täyteen ja marmattamaan? 😀

 • Tää nyt on vaan mun mielipide
  Posted at 12:48h, 23 lokakuun Vastaa

  Ihmiset tuntuvat kuvittelevan voivansa sanoa kaikenlaista, koska ”Tää nyt on vaan mun mielipide”. Tuon lauseen taakse näkee usein laitettavan kaikenlaisia asiattomuuksia, kiusaamista ja arvostelua (miten kukin asiat ikinä kokeekaan). Minua jaksaa ihmetyttää juurikin aikuisten ihmisten keskuudessa kyseinen käytös. Lisäksi on monia eri tapoja ilmaista itseään ja asiaansa. Eriävän mielipiteen voi sanoa asiallisesti ja ystävällisesti, tai arvostellen, provosoivasti ja asiattomasti. Aina kaikkia ajatuksiaan ei myöskään tarvitse tuoda esille. Olen vasta 24-vuotias ja mitä vanhemmaksi kasvan, sitä selkeämmin huomaan, ettei iällä usein ole mitään tekemistä käytöstapojen, tai järjen käytön kanssa (sitä joskus ajatteli, että aikuiset osaavat aina käyttäytyä ja etenkin vanhemmat ihmiset).

 • Nainen 53 vee
  Posted at 12:56h, 23 lokakuun Vastaa

  Mä en hetkeäkään usko, että a.marita.c on sisustusalalla. Jos nimittäin käyttäydyt samalla tavalla asiakkaita kohtaan. Eli jos asiakkaan sisustus ei miellytä, niin töksäytät negatiivisen kritiikin mahdollisimman tökerösti ja sen lisäksi kommentoit asiakkaan luonnetta hyvin ilkeästi. Onneksi olkoon, varmasti bisnes kukoistaa!
  Lisäksi, jos Sara ärsyttää sinua noin kovasti, niin miksi seuraat häntä somessa??? Itse keksisin huomattavasti parempia tapoja viettää aikaani. Tapoja, joista saa positiivista energiaa ja valoa pimeyteen.
  Mihin on unohtunut se vanha totuus, että kohtele muita niin kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan.

 • Susanna
  Posted at 14:32h, 23 lokakuun Vastaa

  Kiusaamiskulttuuri on kyllä yleistynyt ihan muutenkin, myös tavikset (ei- julkisuuden henkilöt) laukovat ajattelemattomia kommenttejaan tutuille tai tuntemattomille aivan ilman suodattimia varsinkin ulkonäöstä. Ilmeisesti tämä nimettömyys somessa laskee myös kynnystä huonoon käytökseen muutenkin.
  Mitä Saran kotiin tulee, niin eihän toki kaikkien tarvitse pitää samoista asioista; itse toivoisin ihmisten kodeissa näkeväni asujan persoonallisuutta enkä ihan niin prikulleen sisustuslehtien/kauppojen mallikuvia. Pääasia aina kuitenkin, että asuja viihtyy omissa nurkissaan.
  Tsemppiä Sara, ei ole muutenkaan helppo elämänvaihe meneillään.

 • Zarde
  Posted at 15:40h, 23 lokakuun Vastaa

  Eiköhän julkkikset itse laita itsestään niitä kuvia ym. kirjoituksiaan sinne someen luettavaksi ja katsottavaksi. Vanha klisee ”sitä saamitä tilaa”. Suomalaisella mentaliteetilla todettuna.

 • Sivusta seuraaja
  Posted at 17:58h, 23 lokakuun Vastaa

  Hyvä Sara. Olet todella kaunis ja varmaan ihan mukavakin ihminen. Mutta. Se miten olet brändännyt itsesi on se syy miksi olet saanut niin paljon negatiivista palautetta. Jos osallistuu pilipaliohjelmiin ja poseeraa jatkuvasti tissit tyrkyllä vähä-älyinen hymy naamalla niin valitettavasti se vie uskottavuuden. Käypäs vilkaisemassa esim Karita Tykän tai Suvi Tiilikaisen kuvia, siinä on esimerkki class not trash. Saman asian on ymmärtänyt myös Satu Tuomisto joka hiljattain sanoi haastattelussa ettei poseeraa enää alusvaatteissa koska haluaa luoda erilaisen imagon. Tyylikkäissä alusvaatekuvissa ei sinänsä ole mitään väärää, mutta ymmärrät toivonmukaan pointin. Kaikkea hyvää sinulle Sara, tämän kirjoituksen tarkoitus ei ollut loukata

 • Sahrami
  Posted at 21:14h, 23 lokakuun Vastaa

  Niin totta❤️, mitä isommat edellä sitä pienemmät perässä. Hävetkää kateelliset AIKUISET ihmiset, käsittämätöntä käytöstä, suomi on niin täynnä kateellisia ja katkeria ihmisiä. Kaikkea hyvää sinulle Sara, sinulla on hyvä maku sisustamisessa👍

 • Lucce
  Posted at 00:19h, 24 lokakuun Vastaa

  5/5 Olen aivan samaa mieltä.

 • Älä koskaan ikinä muutu
  Posted at 12:57h, 24 lokakuun Vastaa

  Olen havainnut että se jolla on aina tarve ikävästi kommentoida, on itse katkera /tyytymätön/onneton elämässään. Se on sääli, toisen onni ei ole itseltä pois. Sara, olet ihana, kaunis Lapintyttö, päästä toisesta korvasta ulos nuo säälittävät, enemmän kiusaajasta itsestään kertovat kommentit. Ihana hymysi ja kauniit kuvasi ilahduttavat/inspiroivat tälläistä keski -ikäistä perheenäitiäkin.

 • Roosa80
  Posted at 16:17h, 24 lokakuun Vastaa

  Voi sinua Sara. Olen pahoillani kaikesta ilkeilystä, jota joudut kestämään somessa. Itsellä ikää 38 ja tullut koettua ja nähtyä kaikenlaista. Sen olen vihdoin oppinut, että minussa ei ole mitään vikaa niin kauan kun en ketään sanoillani tai teoillani satuta. Luonnehäiriöiset ihmiset ilkeilevät ja kommentoivat negatiivisesti. Älä sinäkään Sara välitä inhottavista ihmisistä. Joudut julkisuuden henkilönä kestämään heitä enemmän kuin me tavikset ja se on todella ikävää. Hyvä blogikirjoitus ja ihan aiheesta. En käsitä miksi jotkut seuraavat joitakin julkkiksia somessa illeilläkseen vaan näille. Luonnehäiriö tulee mieleeni…

 • Hansku
  Posted at 16:53h, 24 lokakuun Vastaa

  Moi!

  Aikuisetkin osaavat olla todella inhottavia, ilkeitä ja lapsellisia.

  Varmasti moni meistä muistaa esimerkiksi ala-asteelta sen yhden tai kaksi oppilasta, jotka ajautuivat silmätikuksi. Yleensä tämä oppilas oli jotenkin erilainen tai erityinen omalla tavallaan, hänessä oli jokin ärsyttävä piirre tai hän omalla käytöksellään provosoi muita. Yleensä tällaisen oppilaan annettiin olla rauhassa, ei ainakaan härnätty tai todellakaan kiusattu. Vaikka tuo jokin yleinen ärsyttävä piirre olisi häirinnytkin, niin se sivuutettiin. Pidettiin tarvittaessa kiusatun puolta. Jotkut taas provosoituivat liikaa, olivat ehkä itsekin erilaisia omalla tavallaan ja kiusasivat minkä ehtivät.

  Nämä ”erityiset” usein siirtyivät sivummalle, etsivät samanhenkistä seuraa, notkuivat välitunnilla jossakin metsänrajalla. Kukaan ei käynyt siellä erikseen kiusaamassa, annettiin raukkojen olla rauhassa.

  Sinä Sara olet nyt mielestäni tämä tyyppi, jossa on jokin piirre, joka saa muut ärsyyntymään. Suosittelisin pientä taukoa somesta, tv:stä ym. media-kanavista, jos todella koet olevasi kiusattu. En tietenkään sano, että erilaisuus olisi väärin. Toiset aikuiset eivät vain ole vieläkään siinä tilassa, että antaisivat asioiden ja ihmisten vain olla, se on taas heidän omaa syytään. Mutta harvoin juuri kiusattu ilmestyi keppien kanssa välitunnilla kerjäämään lisää kiusaamista – ja nyt sinä tökit tikulla. Anna ilkeilijöiden olla ja ehkä hekin antavat sinun olla, keskity omaan elämään ja omiin juttuihin ilman somea niin saat varmasti olla rauhassa. Jos ikävät kommentit vaivaavat liikaa, poista kommenttiosio.

  Hyvä että nettikiusaamisesta puhutaan. Se saisi loppua.

  Muistellaanko kuitenkin omaa käytöstä? Kuka tai mikä sai sinut ärsyyntymään nuorena? Miten suhtauduit asiaan? Hypitkö narua, pelasitko jalkapalloa vai olitko yksin metsänrajalla? Olitko kaverille kateellinen ikinä? Miksi? Miten osoitit sen?

 • Tinku
  Posted at 17:22h, 24 lokakuun Vastaa

  Hei Sara! Laitoin pari pv sitten kommentin kuinka järkytyin tuosta mikä marica c:n kommentista kuinka sisuskaluja väänsi lukea hänen juttu..en vain osannut kohdistaa hänen kommenttiin sitä kirjoitustani näköjään enkä kohdistanut nickillälään joten älä luule että kommenttini koski sinua vaan tuota järkyttävää ylempää kommenttia jos meni väärään paikkaan kun se ei näy täällä kommenteissa :)♥️ Olet ihan huikea nainen!!!

 • Liisa
  Posted at 17:37h, 24 lokakuun Vastaa

  😔 olet ehdottomasti suomen kaunein nainen 😊

 • Sonja
  Posted at 18:09h, 24 lokakuun Vastaa

  Tsemppiä Sara, en tunne sinua mutta mielestäni olet tosi kaunis. En ymmärrä että joku tulee jostain kasvojen mittasuhteista höpöttämään sulle, kävisi optikolla. Lisäksi tykkään tosi paljon sun sisustuksista, itseäsi vartenhan sinä kotisi laitat niin kuin laitat, mitä siinä kenelläkään on arvosteltavaa vaikka olisikin sisustusalalla. Kulje vaan omaa tietäsi, olet upea nainen.

 • Höpsis
  Posted at 19:01h, 24 lokakuun Vastaa

  Niin, mikä sitten mielletään kiusaamiseksi. Eihän kaikki negatiivinen tai vastakkainen mielipide ole kiusaamista.

  Jos itse odottaa, että kaikki olisivat muille mukavia ja sanoisi ainoastaan kivoja asioita, niin tätä kannattaisi noudattaa myös itse.
  Muistan kuinka loukkaannuit eräästä haastattelusta, jonka jälkeen tylytit tyyppiä somessa, toteamalla esim. ”Kyl se on mun mielestä parempi reitti entä reittä pitkin.”
  Onko tuo sitten vaan oma mielipide, josta ei tule loukkaantua…

 • Marjatta Alatalo
  Posted at 19:30h, 24 lokakuun Vastaa

  Hyvä Sara 🙂 terveisiä Torniosta, olen tasan samaa mieltä.

 • Tepi
  Posted at 22:08h, 24 lokakuun Vastaa

  Aivan loistava kirjoitus! Jaksamisia sinulle. ❤️

 • Milla
  Posted at 12:48h, 25 lokakuun Vastaa

  Hmm miten on mahdollista että sua kokoajan kaikki vaan kiusaa? Joku on vaan kokoajan sua kiusaamassa milloin missäkin..

 • Suvi
  Posted at 14:48h, 25 lokakuun Vastaa

  Kaikkea ei tarvitse eikä kannata kestää. Someturva.fi:stä saa apua kaikkeen somehärintään, -uhkailuun ja -kiusaamiseen. Someturva-palvelu on täysin maksuton ja sieltä saa juristin arvion sekä tilanteeseen sopivat toimintaohjeet. Nyt Sara ihan hurjan paljon tsemppiä!

 • jan
  Posted at 14:55h, 25 lokakuun Vastaa

  Hola Sara,

  1) Kommentointi-osio näyttää tässä olevan perinteiseen tapaan aikamoinen villi länsi, jossa mitä ilmeisimmin yksittäiset trollaajat melskaavat menemään. Ehkä niille ei kannattaisi antaa minkäänlaista huomioarvoa, vaikka se ajankäytöllisesti tällä hetkellä olisikin mahdollista. Blogisi suosion lisääntyessä, trollien ja muiden häiriköiden lisääntyminen todennäköisesti tapahtuu vastaavassa suhteessa. Ennenpitkää edessä on joka tapauksessa tilanne, jolloin ainoa (ajallisesti) järkevä reagointitapa on suoraviivainen moderointi.

  2) Blogisi on kokonaisuudessaan älykästä ja ennenkaikkea erinomaisen hauskaa tekstiä sisältävä! Virkistävä poikkeus huonojen blogien joukossa!

 • Annemaarit
  Posted at 22:23h, 25 lokakuun Vastaa

  Näin ne kommentit sinun sisustustyylistä ja ihmettelin kovin että mikä tarve hänellä on seurata sivuja jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ihminen joka tahtoo vain saada mielipahan toisille sanomisistaan omaa tylsän oman elämän… minulla ei ainakaan ole mitään tarvetta käydä moittimaan kenenkään elämää ja tapaa viettää aikaansa, täällä ollaan vain kerran ja jokainen saa elää niin kuin tahtoo. Kaikkea hyvää ja älä välitä vaikka joidenkin narsististen ihmisten sanat ja teot voivatkin satuttaa….

 • Vierailija
  Posted at 01:25h, 26 lokakuun Vastaa

  ”– suurin osa inhottavista kommenteista tulee teiltä aikuishenkilöiltä.”

  Totta kai ne tulevat sinulle pääosin aikuishenkilöiltä, koska hehän ovat enemmistö seuraajistasi! Ei se kuitenkaan tarkoita, että aikuiset ”nettikiusaavat” enemmän kuin nuoret. Aika laajoja johtopäätöksiä teet pelkästään omien seuraajiesi perusteella 🙈

 • Vierailija
  Posted at 01:28h, 26 lokakuun Vastaa

  ”– suurin osa inhottavista kommenteista tulee teiltä aikuishenkilöiltä.”

  Totta kai ne tulevat sinulle pääosin aikuishenkilöiltä, koska hehän ovat enemmistö seuraajistasi! Ei se kuitenkaan tarkoita, että aikuiset ”nettikiusaavat” enemmän kuin nuoret. Aika laajoja johtopäätöksiä teet pelkästään omien seuraajiesi perusteella 🙈

 • U
  Posted at 00:01h, 27 lokakuun Vastaa

  Kiusaaminen ja turhanpäinen vittuilu on tietenkin täysin tuomittavaa, kohdistui se sitten kehen hyvänsä.

  Toisaalta julkisuuden henkilö joka pitää julkista blogia, jossa on kommentointimahdollisuus, ei oikein voi mielestäni esittää erityisen yllättynyttä, mikäli kommentteja tulee puolesta ja vastaan. Yksi tykkää, toinen inhoaa ja kolmas on kateellinen. Kateellisia on aika paljon, kun on entinen miss-Suomi.

  Sensuuri jota harjoitat kommentteihin lisää negatiivisen palautteen määrää. Sensuroiduksi tullut heittää herkästi lisää vettä myllyyn ja kertoo kavereilleenkin ettei Sieppi kestä kritiikkiä. Veitolan haastattelun kommentit ovat tästä hyvä esimerkki. Kaikki vähänkin Veitolan toimintaa ymmärtävä ja selittävä kommentointi lensi suoraan roskiin.

  Toivottavasti pystyt asettumaan ilkeiden palautteiden yläpuolelle ja kykenet näkemään niiden takana olevat motiivit. Jos joku moittii entisen missin ulkonäköä, kyllä syy on erittäin todennäköisesti kateus eikä mikään muu. Sisustuksen osalta makuja on monia, en ota siihen kantaa kun en sisustamisesta mitään ymmärrä, mutta sen tiedän että oman alansa ammattilaisilla on tapana ottaa herkästi kantaa oman alansa asioihin.

  Hyvää syksyä ikävistä palautteista huolimatta, hymyä huuleen ja Joulua kohti!

 • Toimihenkilö
  Posted at 11:07h, 27 lokakuun Vastaa

  En seuraa millään lailla tätä blogia, mutta niin vain eksyin tänne kommenttiosioon…
  No voi hyvänen aika, kai sitä nyt aikuisen ihmisen pitää pystyä negatiivista palautettakin työstään ottamaan vastaan ?
  Jos pitää julkista blogia ja julkista Instagramia, niin onhan se selvä etteivät kaikki kommentit voi olla ylistäviä, koska kommentteja voi laittaa ihan kuka tahansa, eikö ne itselle epämiellyttävät kommentit ole kuitenkin aika helppo poistaa niin halutessaan ?
  Minä ainakin otan mielelläni omasta työstäni rakentavia ja välillä ei-niin-rakentavia kommentteja vastaan.
  Tämä tietenkin eri asia koska en tee työtäni Instassa / omalla ulkonäölläni.
  Älkää olko ihmiset ilkeitä toisillenne, kritiikin antajan pitäisi ymmärtää minkälaisen kritiikin toinen kestää vai kokeeko sen kiusaamiseksi.

 • Kirsi
  Posted at 19:13h, 27 lokakuun Vastaa

  Moi Sara!

  Hyvä postaus tärkeästä aiheesta!
  Älä välitä kateellisten hölmöistä kommenteista. Heillä on itsellä isot ongelmat ja huono itsetunto.
  Olet kaunis fiksu nainen ja sisustat upeasti!
  Mukavaa syksyn jatkoa:)
  Terveisin Kirsi

 • Anniina
  Posted at 08:55h, 29 lokakuun Vastaa

  Ei tyhmä lapsi /nuori välttämättä aikuisena tai edes vanhuksena muutu yhtään mukavammaksi, sosiaalisesti lahjakkaammaksi, paremmaksi esikuvaksi, fiksummaksi jne. Vaikka ikää tulee lisää, niin jotkut ihmiset ovat yhä ikäviä toisia kohtaan. Liekö se sitten tarvetta yrittää tuntea itsensä paremmaksi ihmiseksi tai yrittää siirtää pahaa oloa muille… Näkeehän sen jo otsallakin, että sä olet kaunis ja väitän, että jokainen kommentti, mikä vähääkään dissaa sun ulkonäköä on peräisin kateellisesta mielestä. Ja aika kapeakatseista joltain ”sisustusammattilaiselta” tuo saamasi kommentti, josta kirjoitit, ihan naurattaa. 😀

 • Elina
  Posted at 09:47h, 01 marraskuun Vastaa

  Luin tämän postauksen vasta nyt – mutta ah, niin totta! Olen aina inhonnut sitä, kuinka
  ainoastaan koulukiusaamisesta puhutaan ja nuoria nälvitään siitä. No, mistähän he saavat idean kiusata kun aikuiset ihmiset kommentoivat kauheita toisilleen ja monilla työpaikoilla kiusaaminen on jokapäiväistä, mutta ei välttämättä yhtä näkyvää kuin kouluissa. Ja jotenkin vielä ymmärrän (en tietenkään hyväksy), miksi nuoret kiusaavat, sillä he eivät vielä välttämättä vielä kunnolla tajua tekojensa ja sanojensa merkitystä. Mutta se, että aikuiset ihmiset tekevät tätä, on vain aivan järkyttävää sillä heidän pitäisi olla roolimalleja nuorille.
  Eiköhän siis aloiteta tämä kiusaamisen kylväminen kaikista, niin nuorista kuin aikuisista niin meillä kaikilla olisi niin paljon parempi olla <3
  Ja paljon tsemppiä sinulle, vaikutat ihanalta, rohkealta ja upealta ihmiseltä! Jatka kirjoittamista, vaikka kuka sanoisi mitä.

Post A Comment