Nahkatakille hyvästit

*Kaupallisessa yhteistyössä: Didriksons

Kymmenen vuotta sitten painelin kouluun nahkatakilla vielä varmaan marraskuussakin, koska olihan se jotenkin coolia. Muistan elävästi ne kerrat, kun pyöräillessä kouluun kylmä viima hiveli kasvoja ja mielessä laski vain minuutteja, että kauan tätä kauheutta on vielä jäljellä. Isän iltavuoroviikolla saatiin autokyyti kouluun, mutta joka toinen viikko siis pyöräiltiin – oli sää mikä tahansa, niin nahkatakki senkun säilyi.

Näin ”vanhemmiten” menee nykyään täysin mukavuus edellä. Takki ei saa missään nimessä puristaa, sen pitää kestää Stadin viimat ja plussana vielä ne kaaressa tulevat sateetkin varsinkin näin syksyn korvilla. Mukavuudenhaluinen pukeutuminen ei tarkoita missään nimessä rumaa pukeutumista – päinvastoin. Kun nuoriso kitkuttaa alkavissa pakkassäissä nahkatakki päällä hampaat kalisten, niin ei se enää kovin hyvältä näytä. Kylmä tulee itsellekin pelkästä näystä. Hox hox siis nuoret! 😉

Olen somessa törmännyt muutamia kertoja Didriksons-tuotteisiin ja vähän salaa tsiigaillut niitä siihen malliin, että kunpa saisi itsekin vetää tuollaisen takin päälle, sillä se näyttää niin lämpimältä. Tämän yhteistyön tiimoilta sain muutaman eri vaihtoehdon kotiin ja voin kertoa, että alkavat pakkassäät ovat kyllä näillä takeilla pelastettu! Isona plussana näissä takeissa on myös se, että ympäristöasiat on otettu isosti huomioon.

Tästä takista tuli mulle itselleni se yllättäjä. Alkuun tämä väri vähän vierasti, mutta pukiessani sen päälle, ihastuin siihen heti. Tämä on vielä niin pehmeä ja lämminkin.

Hyvin istuvia mustia takkeja ei voi olla vaatekaapissa koskaan liikaa. Iso huppu tekee tuosta takista vieläkin enemmän käytännöllisemmän ja se on ollutkin päällä niin kaupungilla, lenkkipoluilla kuin illan extempore-kauppareissuilla, jolloin sataa vähintäänkin aina rakeita ja vettä yhtä aikaa.

Tämä valkoinen parkatakki on vielä ainakin tänne Stadin lokakuulle liikaa, mutta uskonpa, että kuukauden päästä Levillä se löytyy päältäni koko viikonlopun ajan. Takki on niin pehmeä, että päikkärit siinä onnistuu varmaan helposti seisaaltaankin. Kun mittarissa alkaa olla pakkasasteita, tämä takki on silloin ehdoton valinta.

Mä olen siis jo aivan valmis kylmenevään syksyyn ja lumen tuloon. Näin jouluihmisenä olen myös saattanut laskea, kuinka monta yötä sinne joulukuuhun oikein onkaan.

Tämän linkin kautta https://www.didriksons.com/en tekin pääsette tutustumaan näihin tuotteisiin ja ehkä jopa hyvissä ajoin voitte tänä vuonna tonttuilla. Pehmeä ja lämmin paketti on aina mieluisa.

Lämmintä lokakuuta.

Kuvat: Laura Karppanen, editointi: minä

xo Sar

7 Comments
 • Ässä
  Posted at 19:35h, 02 lokakuun Vastaa

  Olipa hauska lukea tämä postaus. Omistan nahkatakin, jota äitini on pitänyt joskus 70-luvulla. Takki on liian kuuma kesällä ja liian kylmä talvella, eli sitä on siis pidettävä syksyllä. Joka syksy olen kuitenkin niin mukavuudenhaluinen, että se takki jää pitämättä. Aina talvisin huomaan, että kappas vaan, se takki on taas jäänyt vain koristeeksi naulakkoon. Nooh, ensi syksynä mä rupean pitämään sitä. Tätä on toistunut melkein 10 vuotta. Tänä syksynä mä päätin että nyt mä pidän sitä takkia kun vielä tarkenee ja nyt lupaus on pitänyt.

  Muuten, kivaa vaihtelua nämä metsäiset ulkokuvat 🙂

 • Hilla
  Posted at 19:37h, 03 lokakuun Vastaa

  Onko mustatakki oikeasti musta, kun näyttää kuvassa petrollin väriseltä? Vai onko kuvan värejä vaan muokattu niin paljon… Tykkään sun lämpimän sävyisistä kuvista muuten, mutta tässä jäi nyt häiritsee. Jäin miettimään, että onko tuo ihana ruskea takki oikeastikin noin ihanan värinen sitten livenä? 😕 Raju kuvan värien muokkaus ei ehkä ole kannattavaa näissä tämmöisissä kaupallisissa yhteistöissä, jos noin paljon muuttaa väriä, kun tossa ”mustassa” takissa. Ihmiset pettyy, jos ei sitten olekaan yhtä ihanan värinen livenä.

  • sarasieppi
   Posted at 20:48h, 03 lokakuun Vastaa

   Mustaan takkiin tulee varmaankin auringonsäteitä, joten sen takia voi näyttää muulta kuin mustalta. Mutta ihan täysin musta se on ja ruskea takki on yhtä ihana livenä! 🙂

   • Hilla
    Posted at 23:31h, 06 lokakuun Vastaa

    Ei valitettavasti näyttänyt yhtä kivalta väriltään ainakaan verkkokaupassa… ☹️

 • jks
  Posted at 19:54h, 03 lokakuun Vastaa

  Moikka Sara! Takit näyttävät ihanan lämpimiltä ja todellakin myös hienoilta, löysin itselleni ainakin uuden talvitakin! Kiitos siitä☺️Yksi kysymys löytyy ja se liittyy sun housuihin, eli mistä ne on? Oon ettinyt pitkään leveälahkeisia mustia farkkuja mutta en tunnu löytävän mistään. Ihanaa syksyä!

  • sarasieppi
   Posted at 20:48h, 03 lokakuun Vastaa

   Mukava kuulla, että takki löytyi!❤️ Housut ovat TopShopista!

 • Iikku
  Posted at 08:24h, 04 lokakuun Vastaa

  Mikä on mustan takin malli kun en ole löytänyt Didriksonilta noin lyhyttä mallia parkatakista vaan kaikki on pitkiä?

Post A Comment