Kohti syksyä

Kokosin huhtikuun puolessa välissä sellaista omaa, epävirallista, kesän to do -listaa. Tänään palasin tuon kyseisen listan pariin ja huomasin, että olisin saanut ruksata sieltä vain ihan muutaman kohdan. Missä oli se roadtrip Hankoon, kaupunkikierros uudella Jopolla tai edes se kliseinen kesäpiknik siellä Suomenlinnassa? Ei ainakaan mun kesälomassa.

Arkipäivät liitelivät ohitseni täysin samanlaisena. Välillä oli vaikea muistaa oltiinko tiistaissa vai torstaissa, eikä sillä toisaalta ollut edes väliä, missä päivässä mentiin. Välillä oli energiaa tehdä asioita, välillä ei. Viikonloppuisin ajatukset oli helppo unohtaa hetkeksi erilaisilla festareilla tai muissa kesätapahtumissa, kunhan oli paljon ihmisiä ympärillä ja meteliä sen verran, ettei tarvinnut kertoa, mitä mulle kuuluu.
(Ketä muuta ahdistaa lause: ”Mitä sulle kuuluu?”)

Kieltämättä tämä kesä ei ollut lainkaan mun juttu ja olen enemmän kuin iloinen siitä, että sen saa vihdoin jättää taakse. Ehkä avaan syitä myöhemmin, ehkä en. Nyt koen tarpeelliseksi keskittää kaikki ajatukseni ja energiani tulevaan syksyyn, sillä siitä kelasin tehdä kivan.

Olen tosi kiitollinen teille, että olette jaksaneet kulkea mun matkassa mukana, vaikka en ole kovin aktiivisena täällä ollutkaan. Mulla on paljon ideoita varastossa ja palaan halusta päästä höpöttelee niistä teille.

Voimia kaikkien loppuviikkoon.

Ps. Miksi ei-kivoista asioista ylipäätään on niin vaikea puhua ääneen? Nehän ovat osa jokaisen elämää.

Tällaisia kevyitä ajatuksia tähän torstaihin.

xo Sar

11 Comments
 • Kikka
  Posted at 17:39h, 16 elokuu Vastaa

  Tiedän tunteen kun olis paljon ruksattavia juttuja mut oikein mihkään ei ole ”aikaa”( lue viitseliäisyyttä🙈)
  Tsemppiä syksyyn!:)

 • Inna
  Posted at 18:27h, 16 elokuu Vastaa

  Tää kesä ei ollut myöskään mun juttu ja oon ihan fiiliksissä että vihdoin syksy tulee ja se ahh niin ihana arki!
  Aikaa olisi ollut vaikka muille jakaa tehdä niitä siistejä juttuja mutta jaksamista ei.
  Ja siis toi mitä sulle kuuluu kysymys. Ei siihen kukaan vastaa totuudenmukaisesti. Aina vaan se ihan hyvää 🙈

 • SatuJii
  Posted at 19:30h, 16 elokuu Vastaa

  Saraaaa, ihana kun sanot ääneen/kirjoitat siitäkin, ettei aina välttämättä kuuluu sitä kaikista parasta. Just se tekee sinusta vielä kauniimman, kun et yritä olla muuta kuin oot. Arvostan ❤️ Tsemppiä ja muista, että aurinko paistaa aina jossain vaiheessa! Ja että tarvitaan niitä harmaitakin ja joskus jopa mustia päivä, jotta auringosta osaa taas täysillä nauttia ❤️

 • Minna
  Posted at 19:48h, 16 elokuu Vastaa

  Ihanaa Sara, tosi kiva lukea että joku puhuu tästäkin!Aina ei oo kivaa ja välillä ei onnistunut niinkuin kuvitteli. Iso arvostus sulle ja tälle tekstille.😍Vaikka olisi valmis monesti vastaamaan kun joku kysyy miten menee, että itseasiassa voisi mennä paremminkin, ei me haluta kuunnella. Tämä ihme yltiöhehkutus miten kaikki on kivaa ja superia ja elämäni kesä, on aika vääristynyttä😂 ps. mulla kans lista asioista mitä jäi väliin, aivan sama.😁

 • Emppu
  Posted at 19:53h, 16 elokuu Vastaa

  Kiitos Sara, kun sanoit ääneen sen mitä harvemmin sanotaan, muakin ahdistaa ihan älyttömästi ihmisten mitä sulle kuuluu -kyselyt. Mun elämä ei oo viimeiseen pariin vuoteen ollut isän sairastamisen vuoksi kovinkaan valosaa ja välillä on tuntunut siltä, etten jaksa jutella enkä nähdä ketään. Muutamia kavereita olen joutunut hiljalleen jättämään mun elämästä sivuun, koska koen etten oo vaan pystynyt olemaan mukana ilossa kun muilla menee kaikki ihanasti.

  Tää sun postaus herätti mut ajattelemaan, että sen täydellisimmänkin näköisen elämän taustalla voi olla jotain ei niin mukavaa. Oon lukenut sun blogia aika pitkään, mutten oo aiemmin kommentoinut. Halusin vaan sanoa, että kiitos kun kirjoitat ja uskallat rohkeesti kirjottaa myös tällasia henkilökohtaisempia postauksia. Kaikkea hyvää<3

 • Aino
  Posted at 22:02h, 16 elokuu Vastaa

  Voi sinua, ymmärrän täysin mitä tarkoitat. Vedin itseni ihan piippuun kesällä liialla työmäärällä, töistä kun pääsi niin jaksoin juuri ja juuri mennä suihkuun ja nukkumaan. Sitä jatkui koko kesän enkä ehtinyt/jaksanut edes rannalle lähteä. Buukkasin koko kesälle liikaa töitä ilman lomaa, ja nyt olen siinä pisteessä että olen uupunut ja saanut onneksi lääkäristä apua. Paljon voimia ja haleja kaunis Sara, täällä on sielunsiskoja. Mitä ikinä kannatkaan harteilla, toivon sulle kovasti helpotusta oloon ja hyvänolon syksyä ♥️

 • Ässä
  Posted at 23:00h, 16 elokuu Vastaa

  Voi, harmi kun tää kesä ei ollut sun juttu 🙁

 • Joanna
  Posted at 09:33h, 20 elokuu Vastaa

  Mitäs sulle kuuluu? Vastausvaihtoehdot:

  a) Hyvää. (Ei kerro oikeastaan yhtään mitään.)

  b) Ihan paskaa. (Ole rehelinen, mutta järkytä keskustelukumppani ja luo kiusaantunut tunnelma.)

  c) Tässähän tää. (Yritä olla luova, päädy heittämään epämääräisiä sanapareja ja keskustelemaan säästä.)

  Eli kyllä, kyllä ahdistaa kysymys ”mitä kuuluu.” 😀

 • PIRJO
  Posted at 10:03h, 20 elokuu Vastaa

  Vaikutat fiksulta ja kiinnostavalta persoonalta? Miksi ruokit itsestäsi kuvaa kevyesti elämään suhtautuvan bilettäjänä/lomailijana? Olisi mielenkiintoista lukea kuinka viikkosi/ arkesi rytmität työskentelyn suhteen, koska työsi varmasti poikkeaa normista 8-16 ? Viekö lukio, hyvin arvosanoin, ajatuksia jatko-opintoihin? Hyvää kesän jatkoa!

 • Lila
  Posted at 12:14h, 26 elokuu Vastaa

  Kaikkea hyvää elämääsi.Tärkeä taito olisikin osata nauttia ihan arjesta .Valmistaa esim. kiva ravitseva aamupala, positiivisella asenteella. myötätunnolla. Paljon rakkautta elämääsi.

 • Jonna
  Posted at 22:00h, 17 syyskuu Vastaa

  Luin tämän kirjoituksen aikoinaan, ja se jäi jotenkin mieleeni pitkäksi aikaa. Oli hyvä, että rehellisesti kerroit, ettei kesä ollut täydellinen vaan kaikkea muuta. Useasti, kun olen nähnyt sinua lööpeissä, tämä on tullut mieleeni, ja olen miettinyt, mikähän pilasi kaikki hauskat kesäsuunnitelmasi. Tänään se tuli vastaan lehdessä. Otan osaa suureen sydänsuruusi ja toivon ja lähetän paljon voimia tulevaan syksyyn. <3

Post A Comment