Missä lomailen?

Paljon on tullut kyselyä siitä, missä tällä hetkellä lomailen. Syy, miksi en alkuun halunnut kertoa tästä paikasta mitään on se, että en ole hirveästi kuullut ihmisten kehuvan tätä, joten en halunnut täyslyttäystä ennen kuin edes ehditään saapua itse kohteeseen. Halusin tehdä itse päätelmän siitä, menikö tämä täysin vihkoon vai saako tässä reissun jälkeen alkaa etsiä sitä hyvää pokaalia. Halusin valita kohteen, mihin ei tarvitse lentää 12tuntia, vaan lämpöä ja aurinkoa pitäisi löytyä lyhyestä lentomatkasta huolimatta. Olen todella tarkka siitä, millaiseen kohteeseen lennän ja varsinkin siitä, millaisen hotellin sieltä valitsen. Hotellivalinnalla voi aika pitkältä vaikuttaa siihen, tuleeko reissusta onnistunut.

Kolusin melkein kaikki keskustelupalstat tästä kyseisestä kohteesta läpi, ja voin rehellisesti sanoa, etten löytänyt mitään positiivista. Säätiedotus näytti pelkkää aurinkoa ja +30 asteen hellettä jokaiselle päivälle, joten otin tietoisen riskin ja aloitin hotellin etsinnän.
Tämän hotellin löydettyä olin varma, että siitä kaikesta paskasta palautteesta huolimatta, tästä tulee hyvä matka, sillä itse resortti oli kuvissa upea.

Yritä siinä sitten poikaystävälle selittää, että tätä on kyllä lytätty ihan kunnolla, mutta se on oikeasti ihan hyvä paikka. Sivulauseessa taisin hiljaa mainita, että lennot ja hotellit ovat sitten jo buukattu, joten tätä on enää vähän vaikea perua. Uups. Onneksi olen ennenkin järjestänyt meille matkoja, joten hänellä oli täysluotto muhun.. 😉

Koneen laskeuduttua itse kohteeseen mua saattoi ehkä vähän jännittää. Mitä jos olinkin pilannut koko meidän matkan valitsemalla aivan järkyttävän kohteen? Pimeässä emme oikein edes kunnolla nähneet, mihin saavuimme, mutta aamulla olimme varmoja, että täältä olisi jopa vaikea lähteä kotiin.

Mekko: ASOS

Olemme Egyptissä, Hurghadassa. Ollaan vietetty koko aika tässä resortissa, joten itse ”Hurghadaa” emme ole niinkään nähneet. Tarkoituksenamme olikin viettää rentouttava loma ilman mitään aikataulua ja suunnitelmia, ja siinä olemme onnistuneet erinomaisesti. Hellettä riittää jokaiselle päivälle, merivesi on täydellisen kirkasta ja puitteet ovat upeat. Yhtäkään kaupittelijaa ei meidän rannalla ole ollut.

Kun hotellin valitsee oikein, kohdekin voi näyttää silloin parhaimmat puolensa. Voisin suositella Hurghadaa tämän kokemuksen jälkeen vaikka kaikille. Älkää juuttuko liikaa muiden kommentteihin, sillä omana kokemuksena kaikki voi näyttäytyä paljon parempana, jos osaa tehdä oikeat valinnat (tai ylipäätään, jos niihin on siis mahdollisuus). Tämä on ollut yksi kauneimmista resorteista, missä oon ikinä ollut.

Matkanjärjestäjä Sieppi kuittaa! Hyvää viikonloppua ja nauttikaa vihdoin kerrospukeutumattomuudesta!

xo Sar

15 Comments
 • Rita
  Posted at 16:08h, 11 toukokuun Vastaa

  Hei minäkin tein saman valinnan! Ihana kuulla että viihdytte <3 Kerro vielä myös se resortin nimi? Meillä on vesipuisto resort, koska lasten kanssa menossa 🙂

 • NWI
  Posted at 16:38h, 11 toukokuun Vastaa

  missä hotellissa sä oot?

 • Karla
  Posted at 17:28h, 11 toukokuun Vastaa

  Hei! Ehkä kohde ei ole tällä hetkellä suosittu kyseenalaisen turvallisuustilanteen takia, eikä niinkään kohteen itsensä upeuden:) ulkoministeriön matkustustiedotteen mukaan kehotetaan erityiseen varovaisuuteen kyseisessä paikassa, harmi sinänsä

 • Tina
  Posted at 19:26h, 11 toukokuun Vastaa

  Hei Sara,
  Olen ymmärtänyt, että resortit ovat yleisesti ottaen lähes aina hyviä oli paikallinen elämä sitten kuinka kurjaa ja köyhää tahansa. Olisi ehkä eri lähteä resortit ulkopuolelle katsomaan, mitä se elämä kohdemaassa oikeasti on. Tästä oiva esimerkki on Malediivit. Mukavaa matkan jatkoa!

 • Iiris
  Posted at 22:24h, 11 toukokuun Vastaa

  Hei!
  Ihana kirjoitus! Me ollaan kans menossa syksyllä Hurghadaan ja Kairoon pyramideille😊 Aiotko paljastaa resortin missä olette, meillä vielä hotellit varaamatta! Olis mukava niin ei tarvitse netin keskustelupalstojen mukan arvuutella mikä hotelli missäkin olis hyvä!😀
  Kivaa lomaa!

 • Elisa
  Posted at 00:01h, 12 toukokuun Vastaa

  Hurghada ja Egypti ylipäätään ovat ihania ja monipuolisia matkakohteita: on hienohiekkaisia rantoja, turkoosia merivettä, maailman upeimpiin lukeutuvat korallit, historiaa, kulttuuria sekä kaupan päälle edullinen hintataso. Suomalaiset eivät vaan useimmiten tunnu ymmärtävän että asiat eivät ole ihan joka paikassa samoin kuin vaikkapa Espoon Haukilahdessa tai Oulun Kaakkurissa eivätkä fasiliteetit ja elämä resorttien ulkopuolella ole sitä mihin on meidän hyvinvointivaltiossa totuttu.

 • Viivi
  Posted at 02:44h, 12 toukokuun Vastaa

  Hurghada on ihana! Kaikki muut tuntemanu ihmiset on kans valitelleet huonoja kokemuksia paikasta. Likaista, tunkeilevia kauppiaita, turistiripulia.. toki voi olla näitäkin mut niin paljon kaikkea positiivista. Lämmintä, kiehtova kulttuuri, kirkas merivesi, snorklausta delfiinien kanssa, aavikkoajelua mönkijällä, kameleita, hyvää ruokaa, kivoja koruja ja parfyymi-kauppoja. Varsinkin ne monet resort-alueet on rauhallisia ja täydellisiä jos kaipaa nimenomaan rentoa, stressittömää lomaa ilman kummempia aktiviteettejä. Mut kehotan rohkeasti käymään esim sataman alueella. Hyviä ravintoloita löytyy kans paljon! Ihanaa lomailua!

 • Amanda
  Posted at 09:40h, 12 toukokuun Vastaa

  Hei,

  mietin että mitä mieltä olet tästä eettisestä puolesta matkustamisessa? Ymmärrän, että resortin sisällä on upeaa ja kuinka aikaisempi kommentoija jo mainitsi, tavallisen kansan elämän kurjuudet eivät tule esille. On vain kuitenkin vaikea ymmärtää, miksi tavallaan osaltaan haluaisi tukea tätä sortoa, mitä maassa tapahtuu, tukemalla kyseisen paikan turismia ja sitä kautta nykyistä hallintoa. Egyptissä kun esimerkiksi naisten asema ja seksuaalisten vähemmistöjen kohtelu on aivan järkyttävällä tolalla. En halua millään tavalla sinua syyllistää, vaan nostaa asian ylipäätään esille ja kuulla siitä mielipiteitäsi! Sillä tämä on nykyisessä maailmassamme aika yleinen ja vakava ongelma, mistä ei paljoa puhuta. Ihmiset matkustavat esimerkiksi Filippiineille upeiden maisemien ja lomakuvien toivossa, mutta Filippiineillä on käytännössä käynnissä huumesotaan varjottu kansanmurha. Sama pätee muun muassa Arabiemiraatteihin osaltaan, vaikkakaan ei yhtä räikyvästi tai näkyvästi. Mielestäni ihmiset eivät vain ole tästä yhtään tarpeeksi tietoisia, että valintamme matkakohteesta tavallaan osoittavat, että se mitä maassa tapahtuu, on ok.

  • Emmi
   Posted at 13:01h, 12 toukokuun Vastaa

   Hei,

   Oma näkemykseni on, että noin ajatellessa ei voisi oikein missään matkustaa. Olen itsekin tuota miettinyt, mutta ajatellut lopulta, että haluan sivistää itseäni käymällä erilaisissa kohteissa. Tänä vuonna kävin Yhdysvalloissa ja näin ”tuin” Trumpia viemällä rahojani siihen maahan. Puhumattakaan niistä päätöksistä mitä täällä Suomessa tehdään, en todellakaan niitä kaikkia tue.

   • E
    Posted at 17:48h, 12 toukokuun Vastaa

    Hei,

    täytyy kyllä sanoa että en ikinä vertaisi Suomen tai edes Yhdysvaltojen tilannetta Egyptiin. Mielestäni vähän pyöristää edellisen kommentoijan pointtia, mikä oli ihan osuva kun Egyptistä puhutaan.

    • E
     Posted at 17:51h, 12 toukokuun Vastaa

     Ja ehkä juuri se, että ei ole välttämättä itsensä sivistämistä asua resortissa eristettynä paikallisesta todellisuudesta. Siinä siis ei ole mitään vikaa jos niin haluaa tehdä, mutta lähinnä se, että itsensä sivistämistä ei monenkaan perusturistin matkailu yleensä ole

     • Emmi
      Posted at 21:06h, 14 toukokuun

      Heippa!

      En verrannutkaan Egyptin ja Yhdysvaltojen maiden tilannetta keskenään vaan ajatusta siitä, että jos matkailu johonkin kohteeseen tarkottaa kyseisen valtion olosuhteiden, päätösten ym. tukemista niin totta kai se on verrattavissa silloin kaikkiin valtioihin. Että yhtä lailla pitää huomioida silloin tukevansa myös sellasia maita, kuten USA, joka ei välttämättä ole kuitenkaan ensimmäisenä huonojen olosuhteiden -listalla.

      Mielestäni taas matkustaminen sivistää aina, vaikka se olisikin perusturisteilua. Itse en juurikaan sitä harrasta, mutta väitän että aina uusien paikkojen näkeminen ja sen tajuaminen, että on niin paljon muutakin kuin vain tämä Suomi tai se oma kotikaupunki on sivistävää ainakin jollain tasolla.

      Mutta näissä asioissa kannattaa tietysti tehdä aina niin kuin itsestä tuntuu oikealta 🙂

 • E
  Posted at 17:55h, 12 toukokuun Vastaa

  Mutta tosi mielenkiintoinen aihe tämä matkailu, eikä kenenkään tapa ole väärä tai oikea!:) siihen vain liittyy paljon suurempia kysymyksiä mitä ei ehkä heti tulisi ajatelluksi!

 • Marbella
  Posted at 20:03h, 12 toukokuun Vastaa

  Heissan! Me tykättiin muutama vuosi sitten tosi paljon Hurghadasta tai tarkemmin sanottuna oltiin Makadi bayssä jossa oli tosi hulppeat puitteet resortilla sekä sen omalla ranta-alueella. Ennakkoon monet varoitteli mutta hyvin huomasi, että varoitusten sanat tulivat lähinnä niiltä jotka eivät Egyptissä olleet koskaan käyneet 🙂 . Lähtisin ilomielin samaan paikkaan uudestaankin vaikka vatsatauti jysähti päälle. Onneksi kesti vain päivän eikä lomaa näin pilannut. Kaupunkikierros itse Hurghadassa oli melkoinen kokemus, mutta hotellialueella oli sitäkin paremmat oltavat. Suosittelen lämpimästi myös sukellusreissua tai vähintään snorklailua! Ihanaa lomaa <3

 • Riikka
  Posted at 00:50h, 13 toukokuun Vastaa

  Samaa mieltä!! Egypti on todella kaunis paikka. Kävimme siellä koko perheen kanssa 2015 ja voisin lähteä vaikka heti uudestaan❤ Kukaan 6 henkisestä perheestämme ei edes sairastanut vatsatautiin,vaikka silläkin oli hyväksi meidät peloteltu😅

Post A Comment