Luksusta arkeen

Kaupallisessa yhteistyössä SOL Pesulapalvelut

Jos kotitöitä pitäisi laittaa johonkin järjestykseen niiden mukavuusasteen mukaan, niin kaikki pyykkäämiseen kohdistuvat vaiheet löytyisivät listaltani viimeisimpinä. Aina, kun sen pesukoneen laittaa päälle, tuleekin tarve lähteä johonkin; esimerkiksi hakemaan inspiraatiota sieltä sisustuskaupoilta, ja viherkasvista voikin tulla yhtäkkiä elintärkeä, ja se on myöskin saatava ihan heti. Puhumattakaan silloin, kun pitäisi olla ajoissa jossain, tajuat taksia tilatessa, että siellä koneessa odottaa vielä valtava läjä vaatteita odottaen sitä kuivaustelinettä kuumeisesti. Korkkarit pois jalasta, soitto frendille ja kohti maailman ennätystä pyykkien laitossa. Kuulostaako tutulta? Jos ei, niin ootte sitten kyllä erittäin tunnollisia kotitöiden tekijöitä, ammattilaisia.

Kaikesta vihasta pyykkäämistä kohtaan kotona en ole siltikään ollut pesulapalveluiden suurin kuluttaja. Vaikka monet kerrat pyykkikoneesta on saattanut löytyä milloin minkäkin näköisiä vaatekappaleita. Koko M on ollut yhtäkkiä XXXXS, jakun olkatoppauksia on saanut metsästää ihan kunnolla sekä pari kertaa olen saanut heittää jo valmiiksi hyvästit sille lempparineuleelle niissä ajatuksissa, että kohta voi käydä köpelösti. Muistan myös aika elävästi sen kerran, kun olimme tukkineet poikaystäväni kanssa yhden täkeistämme koneeseen ja loppuillan istuimmekin kylpyhuoneen lattialla ohjekirja kädessä, kun jostain syystä koko pesukone oli jumahtanut pahemman kerran ja vesivahinko oli sillä hetkellä ajankohtainen pelko.

Mulla on muutenkin ollut aina pesulapalveluista sellainen käsitys, että sinne viedään pelkästään niitä tuotteita, jotka eivät mahdu koneeseen, niin hölmöä kuin se onkin. Tämän yhteistyön tiimoilta veinkin poikkeuksellisesti sinne sellaisia vaatteita, jotka eivät ole jostain syystä pesukoneessa peseytyneet tai joita en ole uskaltanut lainkaan pestä, sillä Siepin pyykkituvassa kaikki on todellakin mahdollista. En tosin viitsinyt ottaa niitä vaatteita mukaan, joita olin ajatellut käyttäväni viikkonloppuna, sillä olin varma, että kyllä se ainakin sen kolme päivää vie aikaa ennen kuin ne sieltä saa kotiuttaa.

Torstaina Fiestani kurvasi SOL:in eteen ja liikkeessä odotti ystävällinen naishenkilö, jonka kanssa käytiin läpi, mitä ”toimenpiteitä” vaatteilleni haluaisin. Mä olin täysin ummikkona, mutta tämä myyjä osasi kertoa, mitä kaikkea vaatteille voitaisiin tehdä ja mä vaan nyökkäilin, sillä kaikki kuulosti erittäin hyvältä. Lähtiessäni myyjä huikkasi, että vaatteet voisi hakea huomenna. Siis huomenna? Vein kasan vaikeamateriaalisia vaatteita juuri ennen liikkeen sulkemisaikaa ja ne olisikin kaikki jo huomenna mintissä valmiina käyttöön. Okei, siistiä.

Kuvat: Laura Karppanen

Seuraavana päivänä vaatteet oli ripustettu hengareihin ja ne olivat pusseissa erittäin hyvännäköisinä, jopa paremman näköisinä kuin silloin aikanaan ostaessa. Kuinka helppoa tämä kaikki oli? Meikäläisen tuskaiset pyykkitunnit kyllä vähenee huomattavasti tämän kokemuksen jälkeen. En ole aikaisemmin edes tajunnut, että niitä kotitöitä voi jakaa muillekin ja muiden tekeminä ne jopa onnistuu vielä paremmin. Ja kyllä, nyt voin jo salaa sanoa pitäväni pyykkäämisestä. Auto alle ja kohti pesulahommia. 😉

Lisätietoa löytyy http://www.sol.fi/pesulapalvelut

xo Sar

 

6 Comments
 • Joanna
  Posted at 09:41h, 04 toukokuun Vastaa

  Miten joku voi näyttää näin kauniilta kuvissa, jotka on otettu pesulassa 😂 En kestä

  • sarasieppi
   Posted at 19:30h, 05 toukokuun Vastaa

   Höööö! Kiitos Joanna <3

 • Satu
  Posted at 13:18h, 04 toukokuun Vastaa

  Pyykinpesu on ihan jees mutta se kuivumaan laittaminen ja vielä narulta kaappiin , huh huh kun ällöä!!:) eilen juuri ulkoistin siivouksen ja olihan se mahtava mennä kotiin töistä kun koti oli puhdas

  • sarasieppi
   Posted at 19:30h, 05 toukokuun Vastaa

   No älä muuta sano! Ja kyllä, puhtaaseen kotiin meneminen on parasta. 🙂

 • Sissi
  Posted at 18:48h, 04 toukokuun Vastaa

  Jep. Ihan samaa mieltä sun kanssa pyykinpesusta MUTTA meissä on valitettavasti se ero että mä en ole julkkis enkä saa ilmaiseksi pesulapalveluita joten valitettavasti jatkossakin pestävä itse vaatteet. Hyvä että sinä olet saanut ilmaiseksi ja lisäksi on hyvätuloinen poikaystävä + varmaan sinä itsekin hyvätuloinen niin on varaa pesettää pesulassa. Ei ole nimittäin ilmaista tälläiselle tavalliselle tallaajalle.

  Musta on kiva että julkkikset/bloggaajat saa ilmaiseksi somenäkyvyyttä ja mainostusta vastaan näitä juttuja mutta näissä olisi hyvä mainita hinnat mitä ne oikeasti maksaa vaikka itse olisi saanut ilmaiseksi. Pitäisi ottaa huomioon että suurin osa lukijoista on kuitenkin tavallisia pieni/keskituloisia jotka voivat vain haaveilla ilmaisista luksusjutuista.

  Älä ota tätä pahalla koska en sitä sellaiseksi tarkoittanut, olen sanonut tätä myös muille bloggaajille. Olisi vain oikeasti kiva tietää tuotteiden/palveluiden hintoja että onko itsellä oikeasti pienituloisena varaa vai ei.

  • sarasieppi
   Posted at 19:29h, 05 toukokuun Vastaa

   Ymmärrän pointtisi! Toivottavasti elämäntilanne joskus antaa myöten tällaiseen luksukseen. <3

Post A Comment