Tummasta vaaleaan

Kuudennella luokalla värjäsin tukkani ensimmäistä kertaa kaupasta ostetulla kastanjan sävyisellä kevytvärillä. Siihen maantienvaaleaan tukkaan muutos oli iso, mutta olihan se nyt silloin cool.
Yläkoulussa tukkani oli punainen. Siis kyllä. Aivan tulenpunainen. Sanni rokkaa nykyisin sillä tukalla aika mielettömän hienosti, mutta voitte vaan kuvitella, miltä se siihen aikaan näytti ”mitä ohuemmat kulmakarvat sen parempi” -muotivillityksen kanssa sekä täysin meikittömällä naamalla. Sen aikainen koulukuvani kertoo kaiken oleellisen – Sara, ei punaista tukkaa sinulle.
Siitä eteenpäin tukkani on vaihtanut väriä mustasta vähän vaaleampaan ruskeaan ja taas takaisin tummaan. Värjäyskertoja on siis ollut elämäni aikana aika monta, ja jos voisin mennä ajassa taaksepäin ja antaa jonkinlaisen vinkin sille alakouluikäiselle Saralle, niin sanoisin, että jätä hyvä tyttö se väripaketti sinne kaupan hyllylle.

Olen viihtynyt tummassa tukassa tosi hyvin, mutta aina kahden viikon jälkeen tyvivärini on huutanut apua. Tätä värjäyskierrettä on jatkunut siis ainakin sen kolmetoista vuotta. Siihen, kun lasketaan pidennysten aiheuttamat vahingot, niin hiukseni voisivat olla todella huonossa kunnossa.

Onnekseni tähän polulle on mahtunut mitä mahtavimpia kampaajia, jotka ovat pitäneet huolta hiuksistani tiiviiden värjäyskierteiden ja hiustenpidennystenkin aikana.

Sain tuossa joku aika sitten päähäni ajatuksen, että minusta pitää tulla vaalea, sillä sitä en ole ollut sitten alakoulun jälkeen. Ystäväni suositteli Jennaa, joka toimii Gyylissä kampaajana. Vähän matalalla äänellä sopersin hänelle haluavani vaaleaa tukkaa, ja hän tokaisi reippaasti, että ilman muuta. Aloitetaan raidoilla.

Siis, hän ei sanonut, että tukkani on liian tumma ja tätä on vaikea saada vaaleaksi? Hän ei sanonut, että tukkani tulisi kärsimään todella paljon? Hän sanoi ne asiat, joita jokainen asiakas haluaisi kuulla kampaajalla – oli sun tukkasi musta tai pinkki.

Siitä alkoi meidän yhteinen taival ja eilen se päättyi jonkinlaiseen etappiin, sillä sain toivomani värin hiuksiini. Monia tunteja se vei(ainostaan tosin kolme kampaamokäyntiä!!), mutta hyvän kampaajan lisäksi sain elämääni uuden ihanan ystävän.

Vasemman puolimmainen kuva on otettu ennen kampaajaa, jolloin edellisestä käynnistäni oli noin puolitoista kuukautta. Tummaan pohjaan tehty vaalenneus muuttui vähän oranssahtavaksi ajan myötä, kunnes se päästiin vaalentamaan uudelleen.

Hiuksiini ei missään vaiheessa tehty kokopäävaalennusta, vaan vaalennus suoritettiin raidoittamalla, jotta oma tukkani ei vaurioituisi.

Käykää ihmiset kampaajalla! Tukanleikkuun ohessa voit höpötellä vaikka mitä sun koiralle kuuluu, koska miksi ei. Se on terapeuttista. (Tosin varmista myös kampaajalta, että sille on ok, kun höpöttelet.)

Hiukset: Jenna Granholm / Gyyli

ps. Jos joku näkee mut vielä joskus haaveilemassa tummasta tukasta, niin ne ajatukset ottakoon pois minusta!

xo Sar

18 Comments
 • Elisa
  Posted at 13:13h, 22 maaliskuun Vastaa

  Aivan ihana!! 🙂 Siis todella upean sävyinen vaalea!

  • sarasieppi
   Posted at 13:31h, 22 maaliskuun Vastaa

   Kiitos! <3

   • Karoliina
    Posted at 02:30h, 24 maaliskuun Vastaa

    Moikka Sara! En tiennykkään että sulla on blogi, tuli iltalehdessä vastaan 😊 pakko sanoa että ei herranjumala mitä kommenttii tääl tulee aikuisilta ihmisiltä. Älä välitä. Luin kaikki sun postaukset ja odotan mielenkiinnolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan blogiisi! Kai me saadaan muuen nähä milt toi blondi tukka näyttää edestä päin. Tosi upeet hiukset! Oks sul pidennykset? Hyvää kevättä ja paljon positiivisuutta sun elämään 💕 Muista että elät sellasta elämää mistä moni haaveilee, joten se saattaa hiertää ihmisiä vähän 😉 👏🏼

    • sarasieppi
     Posted at 16:20h, 24 maaliskuun Vastaa

     Kiitos paljon! Uusimmassa postauksessa kuva edestä päin. 😉 Ei oo pidennyksiä.
     Tuli kiva fiilis sun kommentista!

     • Karoliina
      Posted at 06:28h, 25 maaliskuun

      Ihanaa kiitos! Näyttää upeilta!! Oon koko elämäni ollut brunetti ku kelaan ettei vaaleet sopis mulle mutta sun innoittaman saatan ehkä kesäksi repäistä ja värjätä blondiksi! Ja piristämässä sitä täällä olenkin💕

     • sarasieppi
      Posted at 12:50h, 26 maaliskuun

      Kannattaa repäistä ja kokeilla! <3

 • Marianne
  Posted at 14:44h, 22 maaliskuun Vastaa

  Hyvä väri, mutta kuva kasvoista että nähdään sopiiko kuinka! =)

  • sarasieppi
   Posted at 16:21h, 24 maaliskuun Vastaa

   Uusimmassa postauksessa kuva kasvoista myös. 🙂

 • Marika Ranta
  Posted at 15:27h, 22 maaliskuun Vastaa

  Moi Sara, luin susta jutun Me naisista ja pakko kommentoida johonkin. Sun oireet on ihan samanlaisia kun mulla oli teini-ikäisestä saakka, eli päätä särki joka ikinen päivä. Lopulta mun leuat meni ihan lukkoon eli johtukin hampaista ja purennasta. Tehtiin pari vuotta kestävä oikomishoito ja sen koommin ei oo päätä särkeny. Käy siis ihmeessä hyvällä purentaan perehtyneellä hammaslääkärillä jos et oo vielä käynyt ja kerro oireista. Oon aika saman ikäinen kun sä ja voin kertoo et kyllä parantu elämänlaatu 🙂

  • sarasieppi
   Posted at 16:21h, 24 maaliskuun Vastaa

   Kiitos Marika kommentista! Otan tämän huomioon. 🙂

 • Johanna
  Posted at 21:39h, 22 maaliskuun Vastaa

  Todella kaunis väri! Nyt on itse pakko kans lähteä kampaajalle et saisin yhtä vaaleat hiukset ilman keltaisuutta. Kyllä ammattilaiset osaa 🙂

  • sarasieppi
   Posted at 16:20h, 24 maaliskuun Vastaa

   Ammattilaiset on parhaita! <3

 • Nea
  Posted at 13:47h, 24 maaliskuun Vastaa

  Oi vitsit kuin ihana väri!!! <3

  • sarasieppi
   Posted at 16:19h, 24 maaliskuun Vastaa

   Kiitos Nea!<3

 • Niina Aalto
  Posted at 14:14h, 28 maaliskuun Vastaa

  Tosi nätti väri sulla😊 Gyyli on paras käyn siellä aman luona💙 Tai sitten Iidan luona niittytöölössä 💙 Ammattilaiset on parhaita

  • sarasieppi
   Posted at 14:44h, 29 maaliskuun Vastaa

   Kiitos paljon! Gyyli on kyllä hyvä <3

 • viivi
  Posted at 07:46h, 11 huhtikuun Vastaa

  Moikka,
  mulla on itselläni niin samnalainen hiushistoria kun sulla 😀
  Nyt olen ehkä viimeiset kolmisen vuotta ollut tälläisessä ”melekin” omassa sävyssä, el ikasvattelen omaa väriä tkaaisin, ja latvat sulautuvat tähän väriin todella hyvin . Kampaajalla en ole nyt käynyt ehkä n. reiluun vuoteen. Tiedän niin sen tunteen, kun tummasta lähdetty vaalentamaan raidoilla, niin jossain vaiheessa se KAUHEA oranssi puskee sieltä läpi ja aina teki mieli väräjätä takaisin tummaksi, koska siihen oli tottunut ja se oli helpppo ja nopea päätös. Mutta onneksi olen jaksanut päästä nyt niiden vaiheiden ohi ja tukka vihdoin sellainen kun haluan sen olevan! Enkä aio enää värjätä, korkeintaan ottaa raitoja jos joskus tekee mieli muutosta 🙂 Tosi, kiva, että sinäkin olet tuonut itsestäsi vähän luonnollisempaa tyyliä esiin, ja että uskallat näyttäytyä myös ei niin laitettuna, se on minusta hyvän roolimallin merkki 🙂 Mukavaa kevättä sinulle !

  • sarasieppi
   Posted at 00:30h, 13 huhtikuun Vastaa

   Kiitos kivasta viestistä Viivi.<3 Ja kyllä, oli näissä hiuksissa operaatiota. 😀 Onneksi oli hyvä kampaaja!
   Mukavaa kevättä sullekin 🙂

Post A Comment