Älä päästä Saraa huvipuistoon

Viikko Pariisissa meni todella nopeasti tapaksien, viinikarahvien ja maratonkävelyiden siivittämänä. Siskoni lensi kotiin perjantaina ja sain tänne vielä loppureissun ajan seurakseni poikaystäväni. Kun oltiin siskoni kanssa kierretty jokainen nähtävyys ja Pariisin kivimonumentti, niin mieheni kanssa nautittiin puolestaan hyvästä ruoasta ja kiireettömän viikonlopun fiiliksestä. Tämä oli ihan täydellinen viikko ja voi aika hyvillä fiiliksillä lähteä kohti patongitonta arkea ja omia pussilakanoita. Niitäkin on vähän ollut jo ikävä.

Takki: Zara

Mekko: NA-KD

Neule ja korvakorut: Stradivarius

Aurinkolasit: Monki

Kengät: H&M

Baskeri: Pariisin kojut

Eilinen päivä vietettiin Disneylandissa ja sehän olikin tämän muijan elämän ensimmäinen kerta kyseisessä paikassa. Jopa juustoburgeria sai odottaa ensiksi oven ulkopuolella kaksikymmentä minuuttia, jonka jälkeen kassajonossa sai heilua seuraavat viisitoistaminuuttia ja itse ruokaa pöydässä sai odottaa vielä parikymmentäminuuttia. No, burgerit oli bulit. Voitte vaan kuvitella, kuinka monta sana- ja riimipeliä ehdittiin pelata sitten niissä laitejonoissa. Monta. Tällaiselle ei-kärsivällisyyttä omaavalle ihmiselle tämä oli kyllä hyvä paikka opetella käsivällisyyttä – eli lämmin suositus saman luonteenpiirteen omistaville henkilöille. 😉

En sinänsä ole ikinä ollut mikään huvipuistojen ylin ystävä, mutta joku niissä silti aina viehättää. Kroppani ei kertakaikkiaan kestä niiden laitteiden heittelyä, ja sehän tuli taas todistettua yhdeksän tunnin huvipuistopäivän jälkeen, kun paikallisjuna Pariisiin jo itsessään tuntui järkyttävältä vuoristoradalta unohtamatta sitä ihan jäätävää pahoinvointia. Tähän voi myös vaikuttaa se, että suostuin ensimmäistä kertaa laitteeseen, jonka nopeusvauhtia en edes uskalla ajatella ja joka pyöräytti pään niin monta kertaa ympäri, etten ole edes sen verran kärrynpyöriä tehnyt tähänastisen elämäni aikana. Tästä kokemuksesta saan kiittää rakasta poikaystävääni, jota saatoin ehkä muutaman sadasosasekunnin vihata tuon kauhukokemuksen jälkeen. Junamatkasta selvittiin ja tarinan opetus taitaa jälleen kerran olla se, että Saran tulee kiertää huvipuistot kaukaa. Muistan tämän opetuksen varmaan taas seuraavan huvipuistopäivän jälkeen, johon olen ihan ”vahingossa” suostunut. Oman extremen meidän Disneyland-päivään toi myöskin talvi. Siis kyllä, tämä lapintyttökään ei ollut nähnyt niin sakeaa lumisadetta, mitä me sen päivän aikana koettiin. Onneksi ei oltu tajuttu varautua toppatakeilla tai edes millään muulla talveen viittaavalla varustuksellakaan. Saatiin hyvällä omatunnolla ostaa maailman rumimmat Disneyland-pipot ja näyttää turisteilta, jotka eivät näytä tuntevan vuodenaikaa nimeltä talvi.

Mitä Pariisista sitten jäi mieleen?

•Aamiainen on ihan ok syödä klo 12.37

•Jos tiistaina on hellettä, loppuviikosta tulee talvi

•Kokonaisen viinipullon tilaaminen tuo hassun katseen tarjoilijalta

•Viikon päästä jopa croissantit eivät maistu enää niin hyvältä

•Parvekkeellinen hotellihuone Riemukaarelle päin on best

•Metrokartan voi oppia 26tunnissa, vaikka se alkuun näyttää mahdottomuuksien mahdottomalta

•Liikenteessä ei kai tunneta lainkaan sääntöjä, vaan nopeus on näiden juttu

•Ravintoloihin ei välttämättä pääse syömään enää kolmen jälkeen, vaikka ovi on auki

•Sunnuntai-iltana on vaikea saada karkkia

•Viikko ei riitä lausumaan edes ranskaksi ”kiitos” -sanaa oikein

Nyt viimeisen päivän viettoon täällä ja pian kohti juoksumattoa ja salaatteja. Koti ja arki, nähää pian.

xo Sar

6 Comments
 • Hermanni
  Posted at 16:41h, 19 maaliskuun Vastaa

  Sinulla on hyvä tyyli vaikken mitään tyylistä ymmärrä

  • sarasieppi
   Posted at 11:40h, 22 maaliskuun Vastaa

   Kiitos Hermanni. 😉

 • Mia
  Posted at 18:24h, 19 maaliskuun Vastaa

  Tulipa hyvä mieli tätä lukiessa( vaikka sulle huono olo tulikin huvipuistossa,sori) ja Pariisi kaipuu iski😊Jatka samaan malliin,näitä on kiva lukea.

  • sarasieppi
   Posted at 11:40h, 22 maaliskuun Vastaa

   Kiva kuulla! Kiitos <3

 • Eeva
  Posted at 12:41h, 22 maaliskuun Vastaa

  Moi!

  Siis miksi ravintoloihin ei pääse välttämättä kolmen jälkeen? 😮
  Ja kiitos ihanasta blogista!<3 Odotan aina innoissani uutta postausta vaikka näin jälkikäteen vanhempia kommentoinkin 🙂

  • sarasieppi
   Posted at 16:22h, 24 maaliskuun Vastaa

   Ne menee kiinni joksikin aikaa ennen illan dinnereitä. 🙂

Post A Comment