”Moi, olen Sara. Hauska tutustua.”

Kuka on Sara?

Hän on 26-vuotias murteen kadottanut Lapin tyttö, joka on asunut Kalliossa jo muutaman vuoden tekemättä sitä kuuluisaa ”Kallion baarikierrosta”. Sara on siellä, missä on viherkasveja, juustoburgereita, antiikkisia kupposia, Philadelphia-makeja tai liian hyvää Rieslingiä. Välillä hän voi löytää itsensä Töölönlahdelta viisi vuotta vanhan ”Töölönlahtireivausmusaa” -soittolistansa kanssa tai vaihoehtoisesti Idealfitiltä fuskaamassa usein vaihtuvan saliohjelmansa kanssa, sillä hän kuvittelee sen tuovan lisää treenimotivaatiota. Hän myös välillä kuvittelee, että sokerilakko on helppo aloittaa ja ilman navigaattoria pystyy ajamaan Espooseen. Jos hän saisi päättää jotain, ei juustoburgereissa olisi yhtään kaloria eikä Philadelphia-makit olisi niin kalliita. Hänen sisustuksensa vaihtuu yhtä usein kuin lounasravintoloiden päivämenu, eli miltei joka päivä. Välillä hän kiihtyy nollasta sataan ja valittaa poikaystävälleen, miksi tämä ei nauranut siinä vitsissä mukana tai lohduttanut häntä viisi minuuttia sen onnellisuuskuplan jälkeen, kun tajusikin elämän olevan ihan perseestä.

Mitä hän tekee?

Vaikka en sitä kuuluisaa arkirytmiä omistakaan, niin kyllä, mä teen töitä. Esimerkiksi kaikki televisiossa pyörivät ohjelmat ovat olleet töitä siinä, missä mun aikaisemmatkin äidin sanoin ”oikeat” työt kaupan kassalla ja ravintolan tarjoilijana olivat. Viimeisen parin vuoden aikana sosiaalinen media on kasvattanut markkinoitaan mainospaikkana, jolloin siitä voi saada myös itselleen työn. Kuka haluaisi enää ostaa mainostilaa lehdistä, kun voit valita siihen soveltuvan vaikuttajan, jonka seuraajat mahdollisesti kokonaan ovat kyiseisen firman tärkeää kuluttajakuntaa? Eli kyllä, sosiaalinen media on myös itselleni työtä. Ja ei, en saa jokaisesta duckface-selfiestä rahaa, vaan erilaisten firmojen kanssa käydään tarkasti läpi, mitä he tulevalta postaukseltaan haluavat. Se on suunnittelua, palavereja ja mietintää, mikä toimii ja mikä ei. Yhden kuvan taakse voi kätkeytyä monia tunteja työntekoa, vaikka se onkin vain yksi kuva siellä feedissä.

Välillä esittelen liukuovia sisustusmessuilla, tarjoilen skumppaa, kun tulet pikkujouluihisi tai esittelen tuotteita yritysten nettisivuilla. Kalenterini myös täyttyy ajoittain meikkiasiakkaista, joita saan piristää heidän polttaripäivänään tai muina tärkeinä elämän hetkinä. Ja nyt pääsen vielä toteuttamaan itselleni yhtä toistakin tärkeää intohimoa, kirjoittamista. Sain blogista työn ja se on ollut itselleni jonkinlainen hullu unelma pidemmän aikaa. On siistiä sanoa, että mä todella rakastan työtäni.

Mitä kaiken takana on?

Nykyisin puhutaan paljon siitä, että missikisoista ei ole enää mihinkään. Sieltä tulee tusinatyttöjä vuodesta toiseen erilaisiin tosi-tv -formaatteihin ja iltapäivälehtien kansikuvauksiin. Mä voin rehellisesti sanoa, että niistä on ollut pelkästään hyötyä mulle itselleni. Tällä hetkellä esimerkiksi sosiaalinen media on iso osa työtäni ja ei siitä sellaista olisi tullut, ellen olisi saanut näkyvyyttä ja sitä kautta teitä ihania seuraajia. En ole niinkään kovin tietoisesti rakentanut tästä kaikesta uraa, vaan vuosien varrella olen saanut vastaanottaa siistejä työtarjouksia ja kokenut niiden kautta hienoja juttuja, joten voisin tässä kohtaa hieman ujosti kutsua kulkemaani polkua uraksi. Hyppäsin 19-vuotiaana kaupan kassalta yrittäjän arkeen kiinni ja luovuin siitä kaikesta tutusta ja turvallisesta. Rakensin uuden elämän 800kilometrin päähän kavereistani ja perheestäni. Rohkeus kannatti, sillä nyt voin sanoa saavuttaneeni jotain; omia unelmia. Misseys loi mulle tärkeän pohjan tähän kaikkeen, mitä mä tällä hetkellä teen.

Mitä se on vaatinut?

Tämä polku jos jokin on täysin suora pääsylippu arvostelijoiden maalitauluun ja mä olen saanut siitä myös osani. Olen lukenut itsestäni kaikki mahdolliset negatiiviset adjektiivit, ala-arvoiset kutsumanimet ja kokenut jopa huorittelun. Lisääntynyt negatiivisuus mua kohtaan on tuntunut ottavan vallan vielä entisestään – kaikki mitä mä teen, on joko huonoa tai väärin. Se tuntuu aika hullulta ja vielä hullummalta tuntuu se, ettei se edes tunnu enää pahalta. Tämän blogin myötä haluan antaa teille mahdollisuuden tutustua siihen Saraan, joka mä oikeasti olen.

Tervetuloa siis blogiin, jota ylläpitää se Sara, jonka vain harva tuntee.

Kuvat: Janina Pitkänen

Kuvauspaikka: Radisson Blu Seaside

xo Sar

41 Comments
 • Elina
  Posted at 18:02h, 22 helmikuu Vastaa

  Raikas, luonnollinen, kaunis sekä sanavalmis nainen. Minä kyllä otan tämän blogin seurantaan 🙂

  • sarasieppi
   Posted at 19:49h, 22 helmikuu Vastaa

   Ihanaa kiitos, kiva kuulla! <3

 • Jasmina
  Posted at 18:39h, 22 helmikuu Vastaa

  Kirjoitat mukavan selkeästi, muutenkin vaikutat kiinnostavalta ja olet kaunis ihminen, varmasti myös sisältä! 🙂 Never judge a book by its cover 😉

  • sarasieppi
   Posted at 19:50h, 22 helmikuu Vastaa

   Kiitos paljon mukavista sanoista!

 • Eetu
  Posted at 19:18h, 22 helmikuu Vastaa

  Kiva kun perustit oman blogin. Teksti oli paikoittain hieman vaikealukuista ja itseäni häiritsi se, että ensin puhuit itsestäsi hän-muodossa (miksi?) ja sitten jatkoit samaa teksiä minä-muodossa.

  • sarasieppi
   Posted at 10:23h, 23 helmikuu Vastaa

   Ihan tarkoituksella. Halusin pitää ensimmäisessä kappaleessa itseni vähän ”kaukaisempana” ja tokassa kappaleessa jatkoin minä-muodossa, jotta siitä tulisi henkilökohtaisempi. Pahoittelut, että tämä teki tekstistä sulle vaikeakulkuista. Otan tämän huomioon seuraavissa postauksissa. 🙂

 • R_B
  Posted at 19:33h, 22 helmikuu Vastaa

  Huikee aloitus Sara ja kiitos avoimmuudesta! Jään odottamaan tarinoitasi. Muoniosta on isäni suku, joten aina kiinnostaa Lapissa kasvaneen näkökulma asioihin ja elämään yleensä.

  • sarasieppi
   Posted at 19:50h, 22 helmikuu Vastaa

   Hei ihan mahtava kuulla! Muonio best!

 • Tiina
  Posted at 20:16h, 22 helmikuu Vastaa

  Aivan ihana aloitus blogille. Olen ollut sitä mieltä jo pitkään, että olet fiksu ja todella kaunis nainen. Älä anna kenenkään lannistaa sua. Pysy tuollaisena aina.
  Varmasti jään mielenkiinnolla seuraamaan sua blogia. 😊

 • Tiina R
  Posted at 20:16h, 22 helmikuu Vastaa

  Aivan ihana aloitus blogille. Olen ollut sitä mieltä jo pitkään, että olet fiksu ja todella kaunis nainen. Älä anna kenenkään lannistaa sua. Pysy tuollaisena aina.
  Varmasti jään mielenkiinnolla seuraamaan sua blogia. 😊

  • sarasieppi
   Posted at 10:21h, 23 helmikuu Vastaa

   Höö, tulipas hyvä mieli! Kiitos kovasti<3

 • Char and the city
  Posted at 21:06h, 22 helmikuu Vastaa

  Ihanan avoin ja herkkä postaus Sara, ja tervetuloa meidän blogiperheeseen 🙂 <3

  • sarasieppi
   Posted at 10:20h, 23 helmikuu Vastaa

   Kiitos paljon Carita!<3

 • Marika
  Posted at 22:11h, 22 helmikuu Vastaa

  Täällä yksi vakkari lukija lisää !! Ehdoton ykkönen jo aikasemman blogin kanssa 🙂

  • sarasieppi
   Posted at 10:20h, 23 helmikuu Vastaa

   Niin ihana kuulla!<3

 • Kata
  Posted at 22:52h, 22 helmikuu Vastaa

  Hei vitsit olen innoissani, että oot alotat bloggaamisen oikeen kunnolla! 🙂 Musta vaikutat niin ihanalta tyypiltä ja oon seurannut sua jo vuosia somessa. En malta oottaa, mitä kaikkee tuut kirjottaan. Kirjotuksesta puheen ollen, kirjotat muuten tosi hyvin, ja postaustoiveitakin täältä jo löytyis. 😀 Kaikki kauneus- ja terveysjutut kiinnostaa, ja tietty myös ne burgerit! Musta oot niin kaunis ja fiksun oloinen, että varmasti tulee hyvää juttua asiasta kuin asiasta. Onnea uusista työkuvioista! <3 t. Uusi vakkarilukija

  • sarasieppi
   Posted at 10:19h, 23 helmikuu Vastaa

   Kiitos kovasti Kata!<3 Pidän ehdottomasti nuo postaustoiveet mielessä!

 • Minna
  Posted at 23:05h, 22 helmikuu Vastaa

  Niin. Pohjoisesta olen miekin, 19 vuotiaana lähin itekki aikoinaan maailmale valiten hieman eri tavan tienata rahhaa, ja elättää itteni ku sie, tosin palkkaus ei kovin kaksinen ole mutta elläähän sillä. Naama näkynny harvemmin lehisä 😊.Nyt rapiat 40 vee. Perheellinen. Se on Sara vaan semmonen juttu, jotta jokanenha met ite tiemmä valitemma. Jos son median alalla, sitä on oikistaan turha rutkuttaa, jos kaikki palaute ei miellytä. Näinhän se mennee, jotta kaikkia ei van voi miellyttää, yhteen suunta ko kumarrat niin arvaat varmaan, mitä sie samalla toiseen suuntaan teet.. Mutta koitahan jaksaa median raaoisa hampaisa. Jos sitä ei jaksa, pittää vaihtaa sarkaa 😊

 • SI
  Posted at 23:34h, 22 helmikuu Vastaa

  Ihana postaus ja blogi. Tätä on odotettu!

  • sarasieppi
   Posted at 10:18h, 23 helmikuu Vastaa

   Voi kiitos kovasti!! 🙂

 • Peppina
  Posted at 09:59h, 23 helmikuu Vastaa

  Mahtavaa, että olet aloittanut blogin kirjoittamisen! Ehdottomasti jään seurailemaan!:-)

  • sarasieppi
   Posted at 10:17h, 23 helmikuu Vastaa

   Ihana kuulla!<3

 • Mira
  Posted at 10:20h, 23 helmikuu Vastaa

  Ihan mahtava blogi!! Todellankin alan ja haluan seurata😍

  • sarasieppi
   Posted at 12:45h, 25 helmikuu Vastaa

   Jee, tosi kiva kuulla!!

 • Satu
  Posted at 13:40h, 23 helmikuu Vastaa

  Hienoa päästä tutustumaan uuteen blogiisi täällä! Olen seurannut julkaisujasi somessa hyvin satunnaisesti, mutta jo nyt olen tykästynyt terävään ja sopivan itseironiseen huumoriisi, se on ollut minulle osoitus siitä, että postausten takana on fiksu ja maailmaan pilke silmäkulmassa suhtautuva nainen.

  • sarasieppi
   Posted at 19:05h, 23 helmikuu Vastaa

   Kiitos Satu ja tervetuloa blogiini! <3

 • Sephora
  Posted at 14:03h, 23 helmikuu Vastaa

  Lähinnä pidän sua höhhelinä somejulkkistyrkkynä, joka ei muuta tee kuin reissaa ulkomailla sponssien perässä ja sisustaa liikaa valkoisella ja jonka meikkaajaura meni pieleen kun ei saa asiakkaita, niin kirjoitustyylissä on jotain kivaa, jota voin lukea jatkossakin.

  • sarasieppi
   Posted at 19:04h, 23 helmikuu Vastaa

   Ensimmäiset lauseet taas kertoi aika paljon susta ihmisenä ja tuollaisia lukijoita en tarvitse blogiini. Kaikkea hyvää sinulle! 🙂

   • Sephora
    Posted at 21:05h, 04 maaliskuu Vastaa

    Ensimmäiset lauseet, hah hah =D Eks sää osaa lukee, siinä oli vain yksi lause ei lauseita =D

    • sarasieppi
     Posted at 00:52h, 05 maaliskuu Vastaa

     Kyllä, sen huomasin. Jos lause olisi oikeaoppisesti kirjoitettu, sieltä löytyisi myös piste; siksi käytin sanaa ”lauseita”. Pilkutkaan ei ihan täysin ole siellä paikallaan.

     • TiinaK
      Posted at 10:40h, 06 maaliskuu

      Sephoralle: Virke alkaa isolla kirjaimella ja päättyy pisteeseen. Virke voi sisältää useampia lauseita, pää- ja sivulauseita. Siten kommenttisi koostuu yhdestä virkkeestä, joka sisältää useamman lauseen. Näin ollen Saran kommentti on kieliopillisesti ajateltuna ihan oikein.

 • Raisa
  Posted at 18:23h, 23 helmikuu Vastaa

  Hei Sara, en ole juurikaan seurannut sinua julkisuudessa, mutta aivan vahingossa satuin löytämään blogisi facebookin etusivulta ja täytyy sanoa, että on kerrankin ilo lukea hyvin kirjoitettua tekstiä. Sinulla on sopivan rento ote, mutta tekstistä ei tule kuitenkaan mieleen mikään sekavasti kirjoitettu pulinapalsta. Jatka samaan malliin! On myös ilo lukea julkisuuden henkilön oma näkökulma asioihin, koska median kautta välittyy vain se pintapuoli. Toivon kaikkea hyvää urallesi!

  • sarasieppi
   Posted at 19:01h, 23 helmikuu Vastaa

   Kiitos paljon kivoista sanoista! Tuli tosi hyvä mieli!

 • J
  Posted at 20:24h, 23 helmikuu Vastaa

  Voi vitsi, mahtavaa kun aloitit kirjoittamaan! Selailen blogit aina näissä lapsen nukutushommissa joka ilta ja tämä on kiva piristys mun lukulistalle, tsemppiä ja kirjoitusintoa 🙂

  • sarasieppi
   Posted at 12:43h, 25 helmikuu Vastaa

   Ihana kuulla! Toivottavasti viihdyt juttujeni parissa! 🙂

 • M50+
  Posted at 11:47h, 26 helmikuu Vastaa

  Moi Sara!

  Iltalehden sivuilta bongasin, että olet alkanut kirjoittamaan blogia, ja pakkohan tämä oli tulla katsomaan, ja ehkä tänne tulee poikettua myöhemminkin, jos tämä blogi kertoo sinusta itsestäsi, kuten nyt alku ainakin lupaavasti näyttää.

  Sinä olet ihan mielettömän kaunis, mutta sinussa on tuon ulkoisen kauneuden lisäksi jotain muutakin, joka saa minut arvostamaan sinua ihmisenä, naisena jne.

  Näin kerran sinut livenä eräässä ravintolassa, jossa olit eräiden muiden henkilöiden seurassa keikalla. Keikan päätyttyä olit istumassa ravintolapöydässä ystävättäresi kanssa. Luonnossa näytit vielä kauniimmalta kuin kuvissa, ja sain kun sainkin rohkaistua itseni, ja päätin tulla kysymään sinulta, voisinko saada yhteiskuvan sinun kanssasi. Sinä sanoit ”Totta kai” tai jotain tuon suuntaista. Yllätyin tuosta myöntävästä vastauksesta melkoisesti, ja kun jotenkin vielä tuntui, että et tehnyt tuota ”pakosta”, vaan koska halusit niin tehdä. Sait puhuttua kuvaan myös tuon toisen julkisuudesta tutun ystävättäresi. Olet aivan ihana Sara.
  Onnea ja menestystä tämän blogin kanssa ja kaikkea hyvää sinulle!

 • Camilla
  Posted at 15:38h, 03 huhtikuu Vastaa

  C’est moi! Je suis le petit-enfant de Sara.

 • Janina
  Posted at 18:41h, 18 huhtikuu Vastaa

  Hei. Miksi et vain poistu Somesta ? Etkö sitä juuri itkenyt, kun kaikki on julkista&et kestä negatiivista palautetta? Et itsekkään ole somessa ihan kaikille reilu ja ystävällinen. Tuleeko mieleen tapaus Cheynne Järvinen kohtutussa FB päivityksessä?
  En vain ymmärrä miksi pitää jatkaa ja sitten taas taas pahoitetaan mieli. Kaikkea hyvää sinulle&hyvää kesän odotusta ja en aio todellakaan seurata blogiasi!

  • sarasieppi
   Posted at 12:21h, 19 huhtikuu Vastaa

   Some on työtäni. 🙂 Kiitos, mukavaa kesän odotusta sullekin!

 • Mikko
  Posted at 01:25h, 31 heinäkuu Vastaa

  ”Lapin tyttö..” Tästä saa käsityksen että oot jostaki Soankylästä tai ylempää. Tornio ei ole varsinaista Lappia.

  • sarasieppi
   Posted at 10:09h, 31 heinäkuu Vastaa

   Tornio kuuluu Lappiin. Oliko vielä jotain muuta?

Post A Comment