Varoituksen esimerkki

Moikat täältä levättyjen päivien keskeltä. Lopetin tosiaan pari viikkoa sitten erään pidemmän prokkiksen, jota kuvailtiin aika tiiviisti kuusi viikkoa. Mun Snapchat täyttyi aikaisista aamuvideoista ja yöllisistä höpinöistä kuvauksien jälkeen. Sain jopa muutaman uteliaan yhtyedenoton koskien yöllisiä kuvauksiani, että oliko kyseessä aikuisleffat ja K18-materiaali, ei, ei sentään.

Pari viikkoa sen jälkeen on hujahtanut ohitseni väsymyksen ja nyt se loppui -semimasennuksen parissa. On ollut outoa, kun kotini ei olekaan enää muistuttanut maailman vaikeinta esterataa ja aamiaisen on ehtinyt syömään muualla kuin autossa liikennevalojen aikana.

Heinäkuusta asti on menty aika lujaa työrintamalla. Duuneja kertyi valtava määrä, josta toki olin erittäin onnellinen. Sitä vaan ajatteli, että kyllä mä nyt jaksan. Kun olin saanut pitkästä aikaa raivattua kalenteristani tilaa treeneille PTni kanssa, huomasin, etten mä ole entiseni. Koko treeni tuntui järkyttävältä kidutukselta. Onhan toki PTni tottunut siihen, etten mä ole mikään helppo tapaus ja löydän valitettavia asioita enemmän kuin sun kaveripiirin pahin valittaja. Treenin ajan pidättelin itkua, mutta matkalla kotiin en pystynyt siihen enää. Onko tää nyt merkki jostain yliväsymyksestä vai mitä tässä nyt tapahtuu, kun keskellä päivää aukeaa kyynelkanavat ja tuntuu siltä, että romahtaa? Oonhan mä nyt tottunut siihen, että aina ei treenit kulje, mutta tää olotila oli jotain sellaista, mitä en kuvitellut itselleni ikinä.

sarb4

Mä olin vaan väsynyt. Väsymystä en saanut nukuttua pois, sillä unta oli mahdotonta saada ja aamuisin kello herätti vähän liiankin aikaisin. Koko ajan oli oltava jossain. Omaa vikaahan se oli, sillä mä olin se, joka sitä kalenteria rustaili. Illalla havahduin siihen, etten mä ollut aamiaisen jälkeen laittanut mitään ruokaa suuhuni. Asioita oli vaikea muistaa ja duuniin liittyviin käsikirjoituksiin piti keskittyä normaalia enemmän. Viikonloppuiltoinakaan en malttanut levätä, vaan kalenteri piti täyttää silloin jollain muulla oheistoiminnalla, kuten mimmiporukan värikynäilyhetkellä tai Showroomin discopallojen loisteessa jytän keskellä huutokuulumisten vaihdossa.

sarb1

Mitä mä opin? Älä täytä kalenteria aamusta yöhön. Vaikka luulet olevasi nuori, et välttämättä jaksa. Treeneissä en ole käynyt viikkoihin, mutta ensi viikolla kuntosalille palaa yhtä kokemusta rikkaampi ja elinvoimaisempi Sieppi. Älkää leikkikö terveydellänne. Mä selvisin tästä onneksi pienellä itkulla, moni muu ei.

Energiaa loppuviikkoon!

xo Sar

30 Comments
 • Sanna
  Posted at 14:48h, 27 lokakuun Vastaa

  Täällä sama homma mutta vähän liian väsyneeksi sain itteni. Normi työt pystyn hoitaa mutta muu aika menee vaan kotona lepäillen. Pimeys ei auta mut toisaalta kynttilät ja rauhallinen musiikki on ihan aika jees. Ja kiva tää teijän uus blogi. Jään seurailemaan.

  • Sara
   Posted at 15:23h, 27 lokakuun Vastaa

   Nyt vaan sitten lepoa ja yrität löytää aikaa itsellesi! Tsemppiä loppuvuoteen. 🙂

   • Sara
    Posted at 10:13h, 30 lokakuun Vastaa

    Kiitos paljon. 🙂

  • Sara
   Posted at 10:14h, 30 lokakuun Vastaa

   Nyt vaan sitten kunnolla lepoa ja yrität karsia kalenterista kaiken ei-pakollisen pois! Paljon tsemppiä 🙂 Ja kiva, kun jäät seurailemaan meidän blogia!

 • Santeri Nurmi
  Posted at 21:55h, 27 lokakuun Vastaa

  Hyvä, että olet huomannut jaksmaisesi rajat hyvissä ajoin, Sara, ennen pahan laatuisen burn outin iskemistä. On hienoa, että sinulla on kunnianhimoa, mutta älä sentään kuluta itseäsi loppuun. Silloin jäisi moni asia tekemättä. Sinulla on varmasti vielä useita hienoja projekteja edessäsi, eikä niitä sovi vaarantaa. Ihailen sinua kovasti. Hyvää syksyn jatkoa, Sara Sieppi.

 • Susanna
  Posted at 22:37h, 27 lokakuun Vastaa

  Kiitos rehellisestä kertomuksesta, Sara. Itse ihmettelin tänään, mikä minulla on, kun itkettää ja olen turhaan kiukkuinen. Kirjoituksesi pysäytti minut: Minäkin olen väsynyt ja nyt on pysähdyksen paikka. Autoit minua ja samalla poikaani, joka saa olla kotona äidin kanssa, joka jaksaa olla läsnä. Tänä iltana kävimme koiran kanssa lenkillä ja kuuntelimmw sen jälkeen joululauluja, koska rakastamme molempia asioita 🙂

  • Sara
   Posted at 10:13h, 30 lokakuun Vastaa

   Upea kuulla, että kirjoituksestani oli hyötyä! Nyt vaan lisää lenkkejä koiran kanssa joululauluja fiilistellen. 😉 Kyllä se siitä! <3

 • Kumma Kommentoija
  Posted at 23:29h, 27 lokakuun Vastaa

  Meillä Suomessa on sananlasku itku pitkästä ilosta. Sinun tapauksessasi, se pitkä ilo taisi olla kovaa työntekoa. Nyt vaan lepoa, lepoa ja lepoa ja
  sen jälkeen tsemppiä punttiin. Pikaista paranemista

 • Suvi
  Posted at 16:57h, 28 lokakuun Vastaa

  Huh. Täällä opittiin viime keväänä kantapään kautta kans sama. Kerkes vaan mennä burn out- linjalle, ja tottakai nuorena sitä silti jaksaa niin, että iski ylikunto päällekin, kun ei vaan voinut myöntää ettei jaksa. Nyt on onneks itkut itketty ja opittu ja vieläki vähä toivutaan ainaki ylikunnosta, mutta jotain onneks opittuki! 🙂

  • Sara
   Posted at 10:11h, 30 lokakuun Vastaa

   Huhhuh, kuulostaa pahalta. Onneksi nää kokemukset silti aina opettaa jotain! Tsemppiä sinne. 🙂

 • Veera
  Posted at 19:47h, 28 lokakuun Vastaa

  Tsemppiä Sara! Paljon lepoa niin homma rullaa taas. Pakko myös sanoa, että ihanaa ku laitoitte blogin pystyy. Mahtava idea! Oon aina ihaillu teitä molempia, sosiaalisenmedian paskasta huolimatta, koska oon aina ollu sitä mieltä, että ette oo todellakaa sellasia, mitä media antaa ymmärtää. Ootte niin upeita persoonia,vaikka en tunnekkaan teitä – toivoisin toki.
  Anyway, keep it going girls! Ootte ihania. <3

  • Sara
   Posted at 10:10h, 30 lokakuun Vastaa

   Kiitos, kiitos ja kiitos! Ihana kommentti! <3

 • Nea
  Posted at 19:12h, 29 lokakuun Vastaa

  Hieno teksti! Näen tossa tosi paljon samoja asioita, mitä tällä hetkellä myös itse tunnen. Joskus sitä vaan romahtaa mutta sen jälkeen vaan pitää kokoo ittes ja aatella niitä positiivisia asioita elämässä! Helpottava tieto etten ole ainoa tässä tilanteessa. Huippu blogi teillä ja mukava seurailla 🙂 muistakaa molemmat että ootte täydellisiä just sellasina kun ootte!:) tsemppiä!

  • Sara
   Posted at 10:09h, 30 lokakuun Vastaa

   Joo, nämä romahdukset välillä näköjään kuuluu hektiseen elämään! 😉 Tsemppiä sullekin ja kiitoksia kauniista sanoista. <3

 • kikke
  Posted at 01:22h, 30 lokakuun Vastaa

  Salitreenaus saattaakin olla todella rankkaa ja kipeyttää lihakset ainakin hetkeksi. Oletko harkinnut jotakin muita harrastuksia? esim. tanssi, uinti, jooga

  • Sara
   Posted at 10:08h, 30 lokakuun Vastaa

   Se kipu on vaan hyvää kipua! 😉

 • Miksi missit on aina tyhmiä?
  Posted at 16:29h, 13 marraskuun Vastaa

  Sellaista se on kun on pinnallinen eikä järki toimi ja mieli on täynnä ilmaa.

  Ihminen ei tarvitse ruokaa, varsinkin missit elää pyhällä hengellä, hömpötyksillä ja instagramkuvilla.
  Millainen ihminen unohtaa syödä ja ei tajua että uni on elämän perusta.
  Kumma myös kun ei monen kuukauden juhlimisen ja laiskottelun jälkeen treeni luista.

  Ymmärrätkö Sieppi että taas kerrot kaikelle kansalle kuinka pinnallisen tyhmä olet ja kuinka huonosti organisoit ja tajuat omaa elämääsi!

  • Kumma Kommentoija
   Posted at 19:03h, 13 marraskuun Vastaa

   Näin just puhuu ihminen, jonka järki ei toimi ja mieli on täynnä ilmaa. Mikä sinä olet arvostelemaan ihmisiä, kun et edes raukka tiedä oletko mies vai nainen.

   • RRRRRRRR
    Posted at 12:58h, 27 marraskuun Vastaa

    Taidat olla todella pahasti sekaisin kumma kommentoija.
    Häiriintyneesti taas projisoit omia asioistasi muihin.
    Jos sinä et tiedä oletko mies vai nainen niin ei se koske muita!

    Et myöskään ymmärrä mitä on rationaalinen toiminta ja oman elämän hallinta, olet pahasti sekaisin ja jatkuvasti kirjoituksillasi sitä kerrot kaikille muille!
    Etkä edes näytä tajuavan että niin teet!

    Koita saada apua mielenterveyden häiriöihisi jotka selkeesti ilmenevät tekstistäsi.
    Vaikka olet tyhmä ja hullu ja kukaan halua kanssasi olla, niin koita löytää joku joka sinua kuuntelee.
    Silloin voisit hiukan parantua ja huomata oman hulluutesi!

    • Kumma Kommentoija
     Posted at 18:49h, 27 marraskuun Vastaa

     Tämä sekava sepustuskesi ei ansaitsisi edes kommentointia. Vastaanpa siihen sen ansaitsevalla tavalla: Bäää! Muistathan pysyä kaukana lampaista ja muista eläimistä.

   • RRRRRRRR
    Posted at 14:23h, 27 marraskuun Vastaa

    Hullu kumma kommentoija, kaikkihan tietää että missit ovat airhedejä!
    Oletko niin sekaisin ja tyhmä ettet sitä ymmärrä?

    • Kumma Kommentoija
     Posted at 19:00h, 27 marraskuun Vastaa

     Tuohan on pelkkä sterotypia. Uskot varmaan senkin, että kaikki blondit ovat tyhmiä. No se on jo huomattu, ettei järki asu päässäsi. Etkö tajua millaisen kuvan annat itsestäsi näillä mukamas fiksuilla jutuillas. Eihän tietenkään voi kauhalla vaatia, kun on lusikalla annettu.

     • rrrrrrrrr
      Posted at 15:24h, 14 joulukuun

      Hullu kummakommentoija ei se ole stereotypia vaan tosiasia, sehän nyt selviää jo ihan siitäkin kun katsoo missien koulutustasoa!

      Missit useimmin kosmetologeja, kampaajia ym..vastaavia ja sehän on tunnettua ettei nämä ammatti ryhmät ole järjen riemuvoittoja.
      Olet vain niin sekaisin ja tyhmä ettet halua myöntää tosiasioita misseistä ja itsestäsi!

      Sara ja sabina ovat myös henkilökohtaisesti osoittaneet monissa tosi tv ohjelmissa olevansa airhedejä!
      Onhan tämäkin ihan tunnettu tosiasia!
      Koita nyt edes ymmärtää ja myöntää perusasioita jotka kaikki tietävät niin sinulla ehkä vielä toivoa, tosin sinun kohdallasi se taitaa olla jo menetetty!

 • Kumma Kommentoija
  Posted at 22:26h, 16 joulukuun Vastaa

  Ainoa tosiasia on se, että olet idiootti sekopää!

 • rrrrr
  Posted at 18:11h, 20 joulukuun Vastaa

  Haha hullu kummakommentoija ainoa näillä sivuilla oleva onneton idiootti sekopää hullu olet sinä, ei täällä muita kaltaisiasi ole!
  Koita nyt myöntää tosiasiat itsellesi itsesi ja missien suhteen, niin voit alkaa paranemaankin.

 • Kumma Kommentoija
  Posted at 21:20h, 20 joulukuun Vastaa

  Kirjoittelet taas pelkkää soopaa. Ei siis mitään uutta auringon alla. Tätä samahan se oli jo viime vuonna.

  • rrrrr
   Posted at 15:24h, 29 joulukuun Vastaa

   Ainoa joka täällä kirjoitelee hullua soopaa olet sinä hullu kummakommentoija, olet pahasti sekaisin ja tiedät sen itsekin!
   Miksi jatkuvasti ahdistelet missejä jo vuosikausia?
   Etkö osaa tutustua naisiin muuten kun häiriköimällä niiden blogeissa?
   Oletko niin ruma, tyhmä ja vanha ettet enää saa mistään naisseuraa muuten kun häiriköimällä niiden blogeissa niitä?
   Miksi olet niin pahasti häiriintynyt ja yksinäinen?

   • Kumma Kommentoija
    Posted at 14:55h, 31 joulukuun Vastaa

    Sinulla on taas mennyt puurot ja vellit sekaisin. Minä olen Kumma kommentoija, sinä taas se hullu.

 • Krista
  Posted at 12:45h, 30 joulukuun Vastaa

  Itse 9 vuotta masentuneena tiedän miltä toi itkeminen, väsymys ja romahtaminen tuntuu. Mä itse oon siinä jamassa etten missään nimessä pysty tehdä töitä/käydä koulussa ja taistelen joka ikinen päivä pitääkseni itseni hengissä. Mut mun on pakko sanoo et sä oot aivan mahtava nainen, ja mun esikuva! Jos nään susta jonkun kuvan/luen tätä blogia, niin saan siitä energiaa, sun ansiosta! Oot ihana <3

 • Veera
  Posted at 15:44h, 30 joulukuun Vastaa

  Ihana, kaunis Sara ja mukava blogi teillä Sabinan kanssa! Saanko kysyä, että mistä olet ostanut kuvan ihanan viininpunaisen nahkatakin ja tuo calvin kleinin paitakin on tyylikäs <3 Iloa ja valoa elämääsi!!

Post A Comment